Wymieniłem dzisiaj klocki na Ate Ceramic (6-tłok 17") i muszę powiedzieć, że różnica w hamowaniu jest naprawdę spora. Nie dość, że auto mocniej, to i równiej hamuje. Poza tym na chwilę obecną nie odnotowałem zjawiska przegrzanych hamulców.
Ja też z dużą dozą dystansu podchodziłem do ceramiki, ale teraz z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że naprawdę warto!!!
nie wiem czy tutaj ale ciekawość mnie zżera - jak to jest z tymi adapterami na tył do S4 B5 co są na sklepie u Sida? Konkretnie to interesuje mnie czy jest jakiś problem z linką od ręcznego, bo jeżeli nie, to przy wymianie tarcz na tyle po prostu wsadziłbym większe.
Ja zakładałem zaciski i tarcze 300 z s4 b6 i moja linka z przed lifta była za krótka więc posiedziałem w robocie na różnych programach i dobrałem linkę
Teraz jest idealnie
gowor86 pisze:Ja zakładałem zaciski i tarcze 300 z s4 b6 i moja linka z przed lifta była za krótka więc posiedziałem w robocie na różnych programach i dobrałem linkę
Teraz jest idealnie
Chce wsadzić taki sam komplet na tył na zaciskach z S4 B6, dużo za krótka ori linka z przedlifta? Z czego wsadziłeś linkę?
LCQ, chyba jak mi sprzedałeś auto to już patent nie działał :D ręczny ledwo hamował na jedno koło klocki nie odbijały ścierało się nierównomiernie nie licząc to że zaciski są zapieczone i linka najprawdopodobniej tez .
Na 100% dłuższa linka musi być .
siwydh pisze:LCQ, chyba jak mi sprzedałeś auto to już patent nie działał :D ręczny ledwo hamował na jedno koło klocki nie odbijały ścierało się nierównomiernie nie licząc to że zaciski są zapieczone i linka najprawdopodobniej tez .
Na 100% dłuższa linka musi być .
jak użytkowałem to było ok, widocznie międzyczasie coś się zdupiło, cóż przynajmiej zrobiłeś sobie teraz i masz dobrze heh
Rydel pisze:ja widziałem jak Siwy nogą przez podłogę hamował raz więc potwierdzone info