Audi s4 5.0 tfsi
turbo loba fajnie brzmi :) ja znam tylko takich producentów spręzarek jak: Garett, Borg Warner, IHI, Holset itp. Ale takie firmy jak spręzarki firmy Loba :) to pierwszo słysze....To zwykły niemiecki kowal co ma dostęp do troche lepszych tokarek frezarek i częci jak nasi rodowici "turbiniarze" !! Prawda jest jedna i nikt mi nie powie ze jakas zjebana hybryda nagle będzie miala mega wydajność deklarowaną przez "producenta" :)turbo LOBA daje 85-90% mocy podanej z "nazwy produktu" widzialem po wykresach.
Ile deklarowali mocy na tych sprężarkach "loba" co masz zalozone do swego Audi ? Bo mi cos sie obiło o mocy 700 PS o ile dobrze pamietam ?
A wyszło ile ? nie brak 20 czy nawet 50 KM.....wyszły braki rzędu 170 KM....więc WTF ?
Andrzej nie powiesz mi że takimi tematami jak wydajny cooler zakute głowice z większymi zaworami, czy downpipami "8 calowymi" nagle pojawi sie te brakujące 170 KM......Pozatym wystarczy poczytać fora Audi SRS, czy Audizine (tam zajebiste tiale są co deklarują po 700 PS - też kozackie hybrydy) ludzie chwalą się wynikami i o dziwo, jak porządnie nie dmuchniesz wielką spręzarką to ni huja mocy niema z tych wydumkowych gówien.
[ Dodano: 2011-03-05, 14:00 ]
Ja wogole nie rozumiem ludzi co dają się nabierać na te chwyty marketingowe....Kosiniak ma też set ESS w M3 który producent deklaruje 550 KM i co ciekawe u wszystkich wychodzi 450 - 480 KM....fajnie nie ?