Zaciski hamulcowe : Duże, Większe i Największe
SID ja troche z innej beki zapytam, czy klocki ferodo ds2500 do 6-cio tloka spowoduja duza roznice w hamowaniu wzgledem brembo/pagid? zjaralem ostatnio wlasnie takie zwykle (chyba brembo) na trackdayu i sie zastanawiam czy aby to hamowalo w naprawde ciezkich warunkach to musze isc w 8-mio tlok czy ds2500 dadza rade, tarcze mam zimmermany gladkie. aa no i B6 jak w opisie
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
jeśli zjarałeś klocki to właśnie potrzebujesz ds2500
one właśnie działają super wtedy kiedy inne zaczynają się "jarać"
inaczej mówiąc potrzebują trochę wiekszej temp kiedy zaczną "zębami wgryzać i chwytać" tarczę
cena spora ale i tak taniej wyjdzie niż kupować większa średnice tarczy i większy zacisk
a tu ciekawostka, taka dostawa wczoraj na firmę zawitała jak by ktoś szukał, tarcze są na półkach więc tylko zakładać i upalać

one właśnie działają super wtedy kiedy inne zaczynają się "jarać"
inaczej mówiąc potrzebują trochę wiekszej temp kiedy zaczną "zębami wgryzać i chwytać" tarczę
cena spora ale i tak taniej wyjdzie niż kupować większa średnice tarczy i większy zacisk
a tu ciekawostka, taka dostawa wczoraj na firmę zawitała jak by ktoś szukał, tarcze są na półkach więc tylko zakładać i upalać

Odgrzewam kotleta trochę ale chciałem zapytać bo obrazki już powygasały w temacie z 4-tłokiem.
Mam teraz 6-tłok pod 18 z Cayenne. Wiem, że normalnie tarcza wchodzi 345x32 z MLa ale widzę, że jest też 350x32 też z MLa. Jaka jest różnica i czemu mam nie brać większej?
Chciałem też zapytać, jak splanować te uszy? Z której strony?
Mam teraz 6-tłok pod 18 z Cayenne. Wiem, że normalnie tarcza wchodzi 345x32 z MLa ale widzę, że jest też 350x32 też z MLa. Jaka jest różnica i czemu mam nie brać większej?
Chciałem też zapytać, jak splanować te uszy? Z której strony?
Andrzej
Cześć.
Planuje u siebie upgrade hebli. Chciałem sobie wrzucić od RS 4. Patrze sobie na allegro i są różne rozmiary. Jedni sprzedają 360 mm inni 365mm, który rozmiar był oryginalnie? Z tyłu wiem, że jest to 312mm. Felga jest 18" i mniejsza nie będzie.
http://allegro.pl/audi-rs4-s4-a6-hamulc ... 93473.html
Planuje u siebie upgrade hebli. Chciałem sobie wrzucić od RS 4. Patrze sobie na allegro i są różne rozmiary. Jedni sprzedają 360 mm inni 365mm, który rozmiar był oryginalnie? Z tyłu wiem, że jest to 312mm. Felga jest 18" i mniejsza nie będzie.
http://allegro.pl/audi-rs4-s4-a6-hamulc ... 93473.html