U mnie 0.5b mam przy 3300obr 1.7 mam przy 4400:) Turbo z RS6 wstaje pozniej a teraz bede testowal na kolektorze inaczej zbudowanym i z Anty surgem wiec powinno wstac jeszcze wczesniej:)
Jakie koszty mniejsze na single turbo? Chyba jak skladasz na chinolu:)
Bo jezeli policzysz:
-wyciaganie motoru
-kolektory z wolnossaka 2.8
-spawanie portek z wyjsciem na WG
-WG
-turbo
-przerobka ukladu wodnego
-DP
-przerobka wiazki el.
-mnostwo otulin termicznych i bandazy
-TIP
-Doloty
-przerobka ssacego(wyjscia na serwo itd)
To jest spis aby to mialo rece i nogi oraz bylo poskladane na porzadnych gratach a nie tanich zamiennikach. I przede wszystkim dzialalo przez dlugi czas, a nie 2tys km w sezonie z ryzykiem fuck up-u.
I najwazniejszy czynnik aby to tez wygladalo, a nie jakby ktos bombe jeb.. pod maske
zabba88 pisze:Jakie koszty mniejsze na single turbo? Chyba jak skladasz na chinolu:)
Bo jezeli policzysz:
-wyciaganie motoru
-kolektory z wolnossaka 2.8
-spawanie portek z wyjsciem na WG
-WG
-turbo
-przerobka ukladu wodnego
-DP
-przerobka wiazki el.
-mnostwo otulin termicznych i bandazy
-TIP
-Doloty
-przerobka ssacego(wyjscia na serwo itd)
To jest spis aby to mialo rece i nogi oraz bylo poskladane na porzadnych gratach a nie tanich zamiennikach. I przede wszystkim dzialalo przez dlugi czas, a nie 2tys km w sezonie z ryzykiem fuck up-u.
I najwazniejszy czynnik aby to tez wygladalo, a nie jakby ktos bombe jeb.. pod maske
Dokladnie. Napisalem tak ogolnie:) Wiec dalej nie rozumie skad stwierdzenie ze single to tansza opcja. Chyba ze masz na mysli skladanie na chinolu+wlasna praca. Ale dla osoby ktora musi odstawic auto do tunera i wymagac w/w wlasciwosci+gwarancji juz nie