Sprawdź rurę wodną tą od tyłu z czujnikiem ona również połączona jest z turbinami.
Ciężko coś tam wypatrzeć ale dobra lampa i lusterko na teleskopie wszystko ci powie.
Przy zdjeciu kolektora proponuje zrobic kapitalke uszczelnieniom wodnym jak pisal aw69 : wymienic oringi wchodzace w blok i reszte dupereli : kosztuje to grosze a wszystko i tak na wierzchu.
Ściągnąłem pas przedni, chłodnica sucha, zero śladów wycieków. Zajrzałem pod kolektor z innej perspektywy i coś tam widać białego ale co to jest to już jutro się dowiem.
Auto poskładane z powrotem,pompka sucha, chłodnica sucha, węże tyle ile dałem radę zobaczyć to też nic niepokojącego nie zauważyłem. Powoli szykuje się na najgorsze czyli uszczelka pod głowicą.
Gracjan, a z tyłu silnika patrzałeś?
Może tam gdzieś Ci się nieszczelność zrobiła?
Poza tym jak płyn się przedostaje do komory spalania to czuć go w spalinach,
a u ciebie tylko zdrowe PB.
Gracjan, u mnie np. jak miałem wyciek w tego trójnika to miałem takie różowe gluty, w miejscu gdzie się skraplał. To w sumie chyba zależy jakiego płynu używasz.
sebastian855 pisze:Gracjan, u mnie np. jak miałem wyciek w tego trójnika to miałem takie różowe gluty, w miejscu gdzie się skraplał. To w sumie chyba zależy jakiego płynu używasz.