Jakie opony do s4 BiTurbo

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

wracając do tematu. kumpel ostatnio kupił:

Obrazek

Podobno to niemieckie. Na boku made in thailand. ja byłem sceptyczny bo w życiu nie słyszałem o takiej firmie. Ale...

Kupił. Założyliśmy i powiem Wam że jestem w szoku. Ciche. Na wodzie ładnie kleją (chyba przez te bardzo szerokie rowy). Ogólnie bardzo pozytywnie. Muszę do siebie założyć i przetestować bo on ma w touranie.
stasiek

Post autor: stasiek »

Buba a jaka cena tego tak z ciekawości?
Awatar użytkownika
buba

300/szt
stasiek

Post autor: stasiek »

Przy tym rozmiarze faktycznie zachęcajaca...
Awatar użytkownika
buba

Zdjecie jest z neta. Cena za 225/40/18

Ale poczekam az troche pojezdzi bo nowe to nowe. Zobaczymy jak beda sie sprawowac za 5-10k km
Darkman

Post autor: Darkman »

Ja używam BF Goodrich 225/40r18 92Y G-force profiler z 2012 roku i powiem że uczucia mam mieszane. Są to tzw jodełki czyli wzór bieżnika w choinkę. Doskonale odprowadzają wodę, hamuja ale w ciasnych zakrętach potrafią spłatać niemiłą niespodziankę. Jak za szybko wchodzisz w zakręt to auto staje się podsterowne i wtedy z piskiem potrafią wejść w zakręt, natomiast jak za dużo dodasz gazu w zakręcie to tył zaczyna uciekać i adekwatnie tył zaczyna świergotać.. Opony te maja jednak jedna nieprzyjemną cechę - są głośne .Ale do wszystkiego można się przyzwyczaić.

Za komplet 4 sztuk nowych dałem 1400 zł z allegro w grudniu ubiegłego roku. Teraz widzę że są już ciężko dostępne i jest nowszy model
Grondzi

Post autor: Grondzi »

Panowie co myślicie o tej oponie?Viking Protech HP,miał ktoś już ja na esce?Mam możliwość kupienia nowych w bardzo dobrych PLN i nie wiem czy brac http://carbut.pl/?page_id=462
Awatar użytkownika
buba

dzisiaj dwa komplety poszły. będzie opinia z kilku źródeł o tych kapciach

Obrazek
MTM power

Post autor: MTM power »

Ja zaczynam właśnie drugi sezon na TOYO Proxes T1 Sport i mogę je polecić jak najbardziej, opona ma indeks Y, więc spokojnie opieramy budzik i w dodatku ma oznaczenie XL, czyli jest wzmacniana na bokach przez to nie boimy się polskich dziurawych dróg, a esa bardzo dobrze się trzyma w szybkich łukach :-D
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

MTM power pisze:Ja zaczynam właśnie drugi sezon na TOYO Proxes T1 Sport i mogę je polecić jak najbardziej, opona ma indeks Y, więc spokojnie opieramy budzik i w dodatku ma oznaczenie XL, czyli jest wzmacniana na bokach przez to nie boimy się polskich dziurawych dróg, a esa bardzo dobrze się trzyma w szybkich łukach :-D
Mam podobne odczucia.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
luk448

Post autor: luk448 »

Obecnie jestem na etapie testowania Conti 5 i ta opona mnie zadziwia. :shock: klei ja wsciekla,a na mokrym zero problemu ze sterowaniem autem.Wczesniej mialem RE 50A i nie trzymaly tak dobrze nak.Conti.
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

[quote="MTM power"]Ja zaczynam właśnie drugi sezon na TOYO Proxes T1 Sport i mogę je polecić jak najbardziej, opona ma indeks Y, więc spokojnie opieramy budzik i w dodatku ma oznaczenie XL, czyli jest wzmacniana na bokach przez to nie boimy się polskich dziurawych dróg, a esa bardzo dobrze się trzyma w szybkich łukach :-D[/quote]

tak, tylko, aby trzymała tak jak należy musi być bardzo dobrze rozgrzana..
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

Grondzi pisze:Panowie co myślicie o tej oponie?Viking Protech HP,miał ktoś już ja na esce?Mam możliwość kupienia nowych w bardzo dobrych PLN i nie wiem czy brac http://carbut.pl/?page_id=462

a co chcesz wiedzieć, mogę o niej powiedzieć dużo, nowy bieżnik z tego roku, opona poniżej klasy średniej, powyżej budżetu, dobra mieszka, bardzo dobra cena , w Sce będzie śmigać, ale w takich autach preferuje tylko premium czasami średnią klasę, w zależności od modelu
zworek
Kontakt:

Post autor: zworek »

Testował ktoś może takie opony?? 225 45 R17

Vredestein Ultrac Sessanta

BRIDGESTONE ADRENALIN RE002

Jeździłem sporo na sliku i szukam czegoś o podobnej sztywności bocznej, przyczepności na suchym oraz trochę dłuższej żywotności:)

[ Dodano: 2014-05-29, 20:19 ]
Jeździł ktoś może Eska na Bridgestone Re40 czy Re50?? Jak zachowuje się Eska na tych oponach??

[ Dodano: 2014-06-02, 22:09 ]
Czy jeździ ktoś na jakichś lepszych oponach czy wszyscy na Chinczykach?? Czy może ktoś się wypowiedzieć o parametrach opon które wymieniłem??Albo polecić jakieś sztywne opony na lato??
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

zworek pisze:Testował ktoś może takie opony?? 225 45 R17

Vredestein Ultrac Sessanta

BRIDGESTONE ADRENALIN RE002

Jeździłem sporo na sliku i szukam czegoś o podobnej sztywności bocznej, przyczepności na suchym oraz trochę dłuższej żywotności:)

[ Dodano: 2014-05-29, 20:19 ]
Jeździł ktoś może Eska na Bridgestone Re40 czy Re50?? Jak zachowuje się Eska na tych oponach??

[ Dodano: 2014-06-02, 22:09 ]
Czy jeździ ktoś na jakichś lepszych oponach czy wszyscy na Chinczykach?? Czy może ktoś się wypowiedzieć o parametrach opon które wymieniłem??Albo polecić jakieś sztywne opony na lato??
re050 miałem w S4 jak kupiłem auto, dobra na suchą, słaba na mokrą, trzymainie boczne ok, uwielbia ząbkować

re002 miałem okazje jechać w STI, na suchym fajna, dobrze trzyma, głośnawa, nie komfortowa, jak nowa to przy słabym deszczu daje rady, z każdym mm jest gorzej, wydaje mi się z doświadczenie, jak dojdzie do 5 mm i mocniejszym deszczu potrafi konkretnie postraszyć, wtedy takim autem, co najwyżej na lewym pasie, obciach :mrgreen:

P.S. tak to forum tylko na chińczykach albo używkach, wiesz tutaj liczy się wielkość felg i kto jest większym cfanakiem na mieście w wypasionych autach z lat 90" :mrgreen:

takie tam hymny forumowe

http://www.youtube.com/watch?v=zSJwTrWOEpA

http://www.youtube.com/watch?v=lqJDuZIcQ34

:mrgreen:
ODPOWIEDZ