Problem ze skrzynią biegów - PILNE!!!
Odgrzeje kotleta bo nie chce zakładać nowego tematu.
Mam kolesia co robi remonty skrzyń manualnych dla ASO. Za rozebranie skrzyni bierze 350 zł.
Co chce osiągnąć:
- wykonać wymianę przesuwaków
- wzmocnić synchronizatory ( jeśli dobrze rozumiem )
- wydłużyć 6 bieg ( tak na trasy )
Czy da się to osiągnąć technicznie ? Mam skrzynie chyba DSY. Czy warto się w to bawić i czy nie lepiej kupić od SID jakąś skrzynie po remoncie od 2.5 TDI ?
Mam kolesia co robi remonty skrzyń manualnych dla ASO. Za rozebranie skrzyni bierze 350 zł.
Co chce osiągnąć:
- wykonać wymianę przesuwaków
- wzmocnić synchronizatory ( jeśli dobrze rozumiem )
- wydłużyć 6 bieg ( tak na trasy )
Czy da się to osiągnąć technicznie ? Mam skrzynie chyba DSY. Czy warto się w to bawić i czy nie lepiej kupić od SID jakąś skrzynie po remoncie od 2.5 TDI ?
Ostatnio zmieniony 2015-07-02, 07:20 przez emay, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę że kolega ma problem ze skrzynią. To podepnę się pod temat. Ja mam taki problem że podczas jazdy jak wchodzę w zkaręt jadąc na 1-3 i auto jest pod obciążeniem na wyjezdzam pod wzniesienie to zaczyna stukac coś jak by w skrzyni. Miał ktoś tak ???
[ Dodano: 2015-07-03, 07:45 ]
Bo nie wiem czy bawić się w regeneracje czy kupic nową
[ Dodano: 2015-07-03, 07:46 ]
Dodam jescze ze podczas jazdy na wprost nic sie nie dzieje. wymieniłem już przeguby i dyfer ale dalej nic sie nie zmieniło
Dodam jescze ze podczas jazdy na wprost nic sie nie dzieje. wymieniłem już przeguby i dyfer ale dalej nic sie nie zmieniło
Do skrzyni w S4 "według dopasuj olej motul" wchodzi 3,4 litrów.Darek79 pisze:jaki dokladnie olej powinien byc w tej skrzyni i jakie orientacyjne koszty zmiany mogą być?
Ostatnio zmieniałem olej na GEAR 300 75W-90.
Cena:
GEAR 300 75W-90 1 L zapłaciłem 75 zł. Kupiłem od razu 5 litrów aby wymienić olej w dyfrze ( 1,3 litra ).
Za wymianę oleju w samej skrzyni zapłaciłem 80 zł.
nową? chyba nie wiesz co piszeszPeter23 pisze:Widzę że kolega ma problem ze skrzynią. To podepnę się pod temat. Ja mam taki problem że podczas jazdy jak wchodzę w zkaręt jadąc na 1-3 i auto jest pod obciążeniem na wyjezdzam pod wzniesienie to zaczyna stukac coś jak by w skrzyni. Miał ktoś tak ???

Zamiast innej niewiadomego pochodzenia zregenerować swoją lub kupić zregenerowaną.Wtedy masz pewnośc że będzie jak ma być.Sam mam ochotę to zrobić mimo że moja nie jest w złym stanie ale mogło by być lepiej....
[ Dodano: 2015-07-03, 23:02 ]
emay kiedy robisz program w swojej ? bo wynik w serii bardzo ładny masz.
Sorki za off top
[ Dodano: 2015-07-03, 23:02 ]
emay kiedy robisz program w swojej ? bo wynik w serii bardzo ładny masz.

Sorki za off top