Budowa silnik 2,7 l od podstaw.
- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
głowice mogę zrobić u siebie w zakładzie co maja maszyny CNC - juz sie orientowałem,sportmile pisze:Andrzej takie glowice spokojnie robi sie w Pl. Moglbys rozwinac jaki jest pelen setup tego motoru.
ale wolałbym zakład z doświadczeniem w tej branży, narazie szukam ...
setap motoru podałem pod foto, reszta osprzętu to RS4,
no własnie ze tajemnica i nie mogę podać, obowiazuje mnie umowa, wał miałem swój za 150 zł chyba.Thom4s pisze:Ten zestaw tłoków i korb 3L na ebay stoi po €5tys. Za ile wyhaczyłeś jeśli to nie tajemnica.
Projekt mega.
no i cena bez vat
A silnik zawsze chciałem samemu przygotowac - tym razem robie to przy pomocy RS-Service,Jigsaw pisze:Też jestem ciekaw dokładnie pod co ten silnik robisz?? tak sobie dla sportu i nauki czy masz zamiar wsadzić jakieś wielkie lochy i atakować 600-700KM?? czy znowu będą K04 z Loby na 700KM??![]()
Okazało się iż kupiłem RS4 z uszkodzonym silnikiem i będzie za tydzien w PL,
3 miesiace temu kupilem RS4 z którego został mi blok z rysą i jak znalazł na rozwiert, głowice i osprzet teś sie znalazl z RS

Nie wiem gdzie ten silnik zawedruje szeszcze - czas pokaze,
jesli do mojego RS to bedzie w tym roku latał na turbo LO700 co mialem a za rok sie zobaczy,
jak do RS4 co przyjdzie to sie zobaczy - nie ma pospiechu
Adam bardzo ładnie jest pospawane, ale fakt spawy kogos moga razic - jak bedzie zle to sie pomaluje,aw69 pisze:
Andrzej to te niby rury co tak zajebiscie pospawane w DE ? PRzeciez tam niema żadnego wow, nawet spawy nie wytrawione po spawaniu tylko brudne jakby przed chwilą było to robione. Wyglądają poprostu ok,. Szczerze to juz łądniejsze były u Piotrka albo u Ciebie po pełnej polerce jak jeszcze Maciek ci drutował fure.
spawy sa spuer głagkie, wyczyszcozne i zero tandety,
jak teraz rozebralem moj silnik i wziołem rurki wykonane u macka to mnie krew zalała:
- kiepskie pasowanie, a na pasowaniu silikonu masa
- krzywe rury, dotykajace kolektorów
- polerka dla mnie zbedna
Mam już dośc tandety i biore sprawdzone seryjne produkty, nie mam tez czasu jezdzic daleko,
cena tez tutaj byla decydujaca dla mnie,
Powiem tak, Paweł jest naprawde dobrym spawaczem....Ale o mechanice niema pojęcia, jak robił u Maćka i spawał u Cantony czy u SID'a to nie wiedział co jest półosią a co jest tylnym dyfrem.....Robił tak jak kazał mu Maciek...Co do samej roboty spawania polerowania rur - zastrzeżeń żadnych, porobione było wszystko solidnie....ale pomysły Maćka i koncepcja twórcza miały wiele do życzenia. dlatego np. inlet pipy nie były popasowane jak nalezy tylko luźno siedziały sobie na spręzarkach obsmarowane silikonem :) robił tak jak kazał mu mistrz druciarzy Maciek.