Projekt: S4 Stage 1 ==> Stage 3 460 - 480 KM
No wiec generalnie primo : Turbawki sa male ( odpowiednik na oko K04 RS4 ) , przy niecalych 3krpm juz bar doladowania wiec tak jak powiedzial witek sa kurduplowate. Prawie finalny wynik to bylo 405 ps na 98. mozna bylo wlac 100 + dodatki i dobic kilkadziesiat ale nie o to chodzilo.   
Niestety kolo 2giej godziny na hamowni poszla glowica , silnik zaczal nierowno pracowac. nie jest rozebrany natomiast z tego miejsca mozna praktycznie stwierdzic ze zbyt ciasna prowadnica rozszerzyla sie pod wplywem ciepla i przytrzymala zawor w ktory wesolo przypierdolil tłoczek. na szczescie dol raczej ok. jutro zdejme czapy i sie obejrzy. Glowice juz wiadomo ze pojda do innej osoby na kompletny remont ponowny bo osoba ktora je remontowala wczesniej sie nie popisala z pasowaniem elementow. Bardziej dyplomatycznie chyba nie ma tego jak ujac a z tego co wiem to juz 3cia para takich glowic...
A takto wczoraj jebnal przeplywomierz wieczorem a dzisiaj na hamowni trzeba bylo wymieniac n75 bo nie dzialal.
Szalu nie ma staniki nie lataja , samo zycie.

Niestety kolo 2giej godziny na hamowni poszla glowica , silnik zaczal nierowno pracowac. nie jest rozebrany natomiast z tego miejsca mozna praktycznie stwierdzic ze zbyt ciasna prowadnica rozszerzyla sie pod wplywem ciepla i przytrzymala zawor w ktory wesolo przypierdolil tłoczek. na szczescie dol raczej ok. jutro zdejme czapy i sie obejrzy. Glowice juz wiadomo ze pojda do innej osoby na kompletny remont ponowny bo osoba ktora je remontowala wczesniej sie nie popisala z pasowaniem elementow. Bardziej dyplomatycznie chyba nie ma tego jak ujac a z tego co wiem to juz 3cia para takich glowic...
A takto wczoraj jebnal przeplywomierz wieczorem a dzisiaj na hamowni trzeba bylo wymieniac n75 bo nie dzialal.
Szalu nie ma staniki nie lataja , samo zycie.

- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
głowice były robione w Rzeszowie gdzie robią wszyscy w okolicy i jezdzi wiele mocnych aut (Krzyśka A8 900+ps, moja skorupa, byłe Ajaxa itp)
Jeśli się okaże podejrzenie że to one nawaliły więcej w tej firmie się nie pokaże, ale do momentu ich sprawdzenia nie ma co gdybać
Szkodą że strojenie nie doszło do końca ale taki problem dotyczy co drugiego auta więcej modzonego - takie życie

Jeśli się okaże podejrzenie że to one nawaliły więcej w tej firmie się nie pokaże, ale do momentu ich sprawdzenia nie ma co gdybać
Szkodą że strojenie nie doszło do końca ale taki problem dotyczy co drugiego auta więcej modzonego - takie życie
Andrzejku powiem tak : wdg mnie nie ma innej mozliwosci i to nie pierwszy przypadek. nie ma w tym ani winy twojej , ani mojej , ani witka ... Wina jest goscia ktory spierdolil ich remont , proste :) 
Jesli w sprawnym silniku , zlozonym jak nalezy , pracujacym w drodze do wawy na wlasnych kolach + kolo domu i dwie h na hamowni pod duzym obciazeniem termicznym wszystko gra az nagle bez przeskoczenia rozrzadu itp tlok wali w zawor to chyba nie trzeba wyjasniac duzo komus kto wie jak dziala silnik :)
Adam tak samo : glowice nie byly ani niewiadomoego pochodzenia , ani w sumie uzywane bo po remoncie jak kazdy robi tzn remontuj , wiec uwaga ze nie zakladasz uzywanych niewiadomego tez nie jest sluszna ;) ja dostalem auto z czesciami w bagaju, nie uczestniczylem praktycznie w wybieraniu czesci i swoja robote zrobilem najlepiej jak umialem na swoja wiedze i umiejetnosci. Sobie ani witkowi nie mam nic do zarzucenia :) Ciebie nauczylo zycie , mnie wlasnie uczy ;)
Co do szlifierzy z rzeszowa : raz zrobia za ciasno , raz za luzno to i pewnie czasami trafia ze dziala ;)
Tez w cholere mi szkoda ze jebnela bo chlopak zamiast sie cieszyc autem ma kolejny problem. Gdyby glowa nie dala dupy auto by pomykalo dzisia bo praktycznie wszystko gralo ok.

Jesli w sprawnym silniku , zlozonym jak nalezy , pracujacym w drodze do wawy na wlasnych kolach + kolo domu i dwie h na hamowni pod duzym obciazeniem termicznym wszystko gra az nagle bez przeskoczenia rozrzadu itp tlok wali w zawor to chyba nie trzeba wyjasniac duzo komus kto wie jak dziala silnik :)
Adam tak samo : glowice nie byly ani niewiadomoego pochodzenia , ani w sumie uzywane bo po remoncie jak kazdy robi tzn remontuj , wiec uwaga ze nie zakladasz uzywanych niewiadomego tez nie jest sluszna ;) ja dostalem auto z czesciami w bagaju, nie uczestniczylem praktycznie w wybieraniu czesci i swoja robote zrobilem najlepiej jak umialem na swoja wiedze i umiejetnosci. Sobie ani witkowi nie mam nic do zarzucenia :) Ciebie nauczylo zycie , mnie wlasnie uczy ;)
Co do szlifierzy z rzeszowa : raz zrobia za ciasno , raz za luzno to i pewnie czasami trafia ze dziala ;)
Tez w cholere mi szkoda ze jebnela bo chlopak zamiast sie cieszyc autem ma kolejny problem. Gdyby glowa nie dala dupy auto by pomykalo dzisia bo praktycznie wszystko gralo ok.

A ze strojenia i podejścia Witka jestem zadowolony i w wdzięczny bo to dzisiejsze strojenie mu sie wogole nie opłacało i jeszcze do tego siedział z nami i czekał aż Laweta przyjedzie i nie wykopal nas na deszcze, tak samo Nosb profesjonalnie projekt ogarnął. 
Adasiu Tobie tez sie tak raz zrobiło wiec nie kumam po co te komentarze odnośnie co mechanik powinien zrobic. Myśle, ze na nast. Raz Nosb zrobi tak samo, szkoda tylko, ze to wszystko moim kosztem cenzura. Bo żebym oszczędzał i sepil na tym to rozumiem, ale ja juz tyle kasy wpakowalem w ten samochod, ze to czy głowice kosztują 1500 czy 2500 to szkoda ryzyka...
Z wyniku 400 jestem zadowolony. Niestety frankeny słabsze od k0r rs6, ale co z tego :) inne frankeny po Polsce nie jeżdżą :) a 400 koni na 98 mi sie podoba :)

Adasiu Tobie tez sie tak raz zrobiło wiec nie kumam po co te komentarze odnośnie co mechanik powinien zrobic. Myśle, ze na nast. Raz Nosb zrobi tak samo, szkoda tylko, ze to wszystko moim kosztem cenzura. Bo żebym oszczędzał i sepil na tym to rozumiem, ale ja juz tyle kasy wpakowalem w ten samochod, ze to czy głowice kosztują 1500 czy 2500 to szkoda ryzyka...
Z wyniku 400 jestem zadowolony. Niestety frankeny słabsze od k0r rs6, ale co z tego :) inne frankeny po Polsce nie jeżdżą :) a 400 koni na 98 mi sie podoba :)
No cenzura dziwisz mi sie? % taaaaanosb pisze:Nie bulwersuj sie :D ;)
Cos sie ostry zrobiles :D Pewnie % zaczely dzialac hahaha ;)
A nie kumam czemu nikt sie nie przypucowal kto wiedział co sie swieci tylko jeszcze koledze pomoc sie wpier... w maliny...
[ Dodano: 2014-09-11, 23:48 ]
Na prawdę kur... wolałbym już zapłacić za te głowice i potem się dowiedzieć żeby ich nie zakładać tylko kupić inne niż to... i wszyscy by byli zadowoleni ..@#$@rwa
[ Dodano: 2014-09-11, 23:50 ]
No dobra... idę się wyżyć i ponapierd... w crysis, może chociaż komputer mi się nie zje@#$ a tak nota bene wspomnę, że mojemu ojcu dziś rozrząd pier... i silnik potrzebuje na swapa hahahaha fatum nad moim rodem dziś...
Nikt nic nie wiedzial. przypuszczenia i ostroznosc oraz brak pewnosci. 
To jest sprawa taka ze oddajesz do zrobienia i wkladasz gotowa i ma dzialac. nie sprawdzasz tego bo fizycznie jak sie tym nie zajmujesz to nawet nie bardzo masz jak. jak i z turbinami po regenerce.
Ci sie nie dziwie ale to nic nie da jakies nerwy dodatkowe.
To jest kupa , to jest odpowiedz. Zycia nie oszukasz :D czy jakos tak... ;)
Oj idz spac bo jak jeszcze pierdolnie Ci komputer to w silnym stopniu uniesienia i upojenia alkoholowego mozesz rana nie doczekac :D

To jest sprawa taka ze oddajesz do zrobienia i wkladasz gotowa i ma dzialac. nie sprawdzasz tego bo fizycznie jak sie tym nie zajmujesz to nawet nie bardzo masz jak. jak i z turbinami po regenerce.
Ci sie nie dziwie ale to nic nie da jakies nerwy dodatkowe.
To jest kupa , to jest odpowiedz. Zycia nie oszukasz :D czy jakos tak... ;)
Oj idz spac bo jak jeszcze pierdolnie Ci komputer to w silnym stopniu uniesienia i upojenia alkoholowego mozesz rana nie doczekac :D

Kenpachiego fantazja ponosi :) Nikt nic nie przypuszczal ani nikt nikogo nie wpierdalal na mine. Ja w swojej karierze mechanika doszedlem do pewnych norm i zasad ktorych staram sie trzymac w tematach skladania silnika itp rzeczy. Nie bez powodu chyba ktos ci polecil mnie skoro przyjechales porozmawiac o modyfikacjach swojego auta. Kazdy remontuje glowice gdzie chce i sklada u kogo chce. Nosb tutaj nic nie zawinił, ale wyciągnie też wnioski na przyszlosc. A ze Tobie sie to przytrafilo...no coz takie zycie, nikt nie mowil ze bedzie latwo. Sam podjeles decyzje co chciales wlozyc do auta i sam robiles zakupy zamiast posluchac sie ludzi ktorzy ci doradzali. Masz taki zimny prysznic i moze ochlodzisz swoj stosunek do tuningu.

Dla jasnosci - oddawalem auto do AW z zalozeniem, ze o nic sie nie martwie. Glowice kupilem wczesniej, a kompletny remont motoru Adam wzial na siebie pod warunkiem, ze glowice wyremontuje sam u swoich ludzi. Nie bylo sensu (finansowego) po raz drugi remontowac tych glowic, tylko zrobic drugie, ktore byly pod reka i sprzedac te. 
Przykre, ze tak wyszlo :/

Przykre, ze tak wyszlo :/
aw69 pisze:Kenpachiego fantazja ponosi :) Nikt nic nie przypuszczal ani nikt nikogo nie wpierdalal na mine. Ja w swojej karierze mechanika doszedlem do pewnych norm i zasad ktorych staram sie trzymac w tematach skladania silnika itp rzeczy. Nie bez powodu chyba ktos ci polecil mnie skoro przyjechales porozmawiac o modyfikacjach swojego auta. Kazdy remontuje glowice gdzie chce i sklada u kogo chce. Nosb tutaj nic nie zawinił, ale wyciągnie też wnioski na przyszlosc. A ze Tobie sie to przytrafilo...no coz takie zycie, nikt nie mowil ze bedzie latwo. Sam podjeles decyzje co chciales wlozyc do auta i sam robiles zakupy zamiast posluchac sie ludzi ktorzy ci doradzali. Masz taki zimny prysznic i moze ochlodzisz swoj stosunek do tuningu.

Sedno. Takze Łukasz spokojnie. Stało sie i cenzura. Tak naprawde jedynym winnym jesli chodzi o sytuacje jest gosc ktory to remontowal bo gdyby bylo zlozone jak trzeba nie byloby problemu. Czy to jego wina na 100% czy co tam sie stalo bedzie jasne jak sie zdejmie i posprawdza te glowice.