aw69 pisze:ogólnie mało kto się spodziewał :) ja tym bardziej......Bardzo podobny setup był u dogiego w S4, tylko na gorszym intercoolerze i strojone na vervie 98 wyszło 460 KM (na 100 oktan wynik byłby podobny jak u Kosiniaka - tego jestem pewien)....u Kosinika doszedł większy lepszy cooler i strojone było na V power racing 100 oktan i wyszło 500 KM. Paliwo panowie to ważna rzecz. Jak ktoś chce moc musi tankować lepszą wache.
Wydaje mi się też ze to jest głowna różnica między projektami z europy czy usa a u nas. Wszyscy piszą amerykańskie papierowe KM itp. ale faktem jest ze wache mają w cenzura lepszą niż my i o wiele lepszy dostęp do różnego rodzaju paliw wysokoktanowych. Dlatego u nich wychodzą ciekawsze wartości mocy niż u nas
Podpusuje się obiema rencyma, rormalnie rozsądna chłopina z Ciebie :))
Kolektory wydechowe masz serię czy spawane 3-1
Ja zakładałem dolot z rsa bo wiedziałem że założę gt28 i tylko przejściowo chciałem pokazać że można na ko4 coś zrobić ,z różnych przyczyn i jak bym szedł na wynik to napewno by wyszło 540 i 650 nm ,bo 520 było hamowane na 3-biegu
kolektory seria, tez mialem 600nm ale co z tego? bolo, czemu nie zmierzyles tego na obciazeniowce? po drugie, jak ty dodajesz te konie? z kieszeni ktos je wyciaga? widac ze masz parcie na papier a nie chciales? to po cenzura bylo wkaldac gt28rs i wyjebac z 10kola dodatkowo dla 560ps skoro na k04 mogles miec 540 i te 10tys. w kieszeni?
nie o to chodzi Krzysiek, tylko pozniej rodza sie jakies mity, wiesz ze ja normalny chlop jestem i nie bede sie z toba klocil, brakuje pare zabawek, pewnie by cos doszlo, ale czy doszlo by 40ps kolektorami i dolotem z rs4? watpie :/
Kosi pisałeś wcześniej że stan silnika ma znaczenie a ja dodam że i tuner i jego wiedza ma jeszcze większe znaczenie nie raz głupotka zmienia wszystko tylko trzebe ja znaleść