Odkopie troche temat.
Ostatio zwalalem pas przedni, no i zlecialo mi troche oleju ze skrzyyni przez przewody do chlodzenia. Spojrzalem na skrzynie i sa tam dwie sruby do spustu. Teraz zastanawiam sie gdzie mam dolac ten ubytek oleju ? Do skrzyni czy do tego mechanizmu co przykrecony jest wał ?

Olej do skrzyni
Płyn wlewa sie od strony wewnętrznego lewego przedniego przegubu :)y0p5 pisze:Odkopie troche temat.
Ostatio zwalalem pas przedni, no i zlecialo mi troche oleju ze skrzyyni przez przewody do chlodzenia. Spojrzalem na skrzynie i sa tam dwie sruby do spustu. Teraz zastanawiam sie gdzie mam dolac ten ubytek oleju ? Do skrzyni czy do tego mechanizmu co przykrecony jest wał ?
Miarką jest korek, jeśli sie z niego zaczyna wylewać, tzn. że ilość płynu jest wystarczająca.
Dla pewności napełnienia czynność po określonym czasie należy powtórzyć.
Wlewa sie tam, gdzie napisałem, spuszcza sie w obu miejscach pod skrzynia i na koncu skrzyni.y0p5 pisze:Gdzie olej do skrzyni sie wlewa to wiem
Mylą mnie troche te dwie sruby spustowe, jedna na skrzyni, druga na koncu skrzyni jakby. Czy nie leje sie tam oddzielnie olej ?
Wlew do części tylnej skrzyni połączony jest z cała skrzynią własnie tym przewodem do chłodniczki :)
Pompka wymusza obieg i dostarcza płyn do części tylnej.
- 
				peacenotwar
- 
				peacenotwar