Arti, Ja tez mam Zimmermanny wiercone i szesciotłoki ZR ZL18 kpl od Sida,
klocki juz po 3mm -4mm do wymiany na dniach ale nic nie bije przy hamowaniu...
Ja mam u siebie też ZR/ZL 18 ze stoczonymi Zimmermanami na 352 i danymi podkładkami między uszy zacisku, a uszy zwrotnicy i nic nie bije. Wcześniej też miałam bicie, ale to była wina skrzywionej felgi.
No u Ciebie to opcja krzywych felg odpada, skoro czujnik pokazuje bicie na samych tarczach. Jakby był problem z półośkami czy przegubami to by tłukło już przy rozpędzaniu, a nie tylko przy hamowaniu. Mogę się mylić, ale jedyne co przychodzi mi do głowy to albo krzywe piasty, albo nie prawidłowy montaż tarcz (źle oczyszczone miejsce styku tarczy z piastą).
sprawdzałeś piasty na jakiejś dobrej maszynie ?
ja u siebie chyba też profilaktycznie zmienię przeguby z piastami na nowe bo to tylko został słaby punkt programu
nie narzekam na bicie a na słaby hebel tylko
bo i jak taka piaste dokladnie sprawdzic, jedynie na kole z dobrym stojakiem i czujnikiem zegarowym, wyjeta piaste ciezko sprawdzic np na tokarce... bo nawet ustawienie w szczekach nie jest jakos super precyzyjne, a male bicie na 12 cm bedzie duzo wieksze na tarczy 360...
do RS6C5 pasują tarcze (np wave) z RS5/R8
8T0615301
Czasem można dość tanio
tak pasują ale są lżejsze kosztem "mięsa", jest jego mniej i konczy się tam gdzie kończy ścierać klocek,
w praktyce tarcze z R8 RS5 padają szybciej niż Zimmermany