Norbi pisze:Gdzieś mi się instrukcja zapodziała, ale...
Były 4 przewody, jeżeli nie korzystam z sondy lambda.
czerwony- podłączamy 12+
czarny -masa
zielony -(IG1) ign. ON
niebieski - (IG2) ACC
czerwony wiadomo, czarny również, zielony jak zrozumiałem po zapłonie, a niebieski został włączony po stacyjce, również po zapłonie ,czyli w zasadzie tak samo jak zielony, z tym że po Twojej sugestii mister Poź, podłączony zaraz po stacyjce w kolumnie kier.
To co chcesz żeby zmieniać, jak do tej pory pamiętam jak ACC w maluchach i innych starszych konstrukcjach oznaczało zapłon.
koledzy działa :D W zasadzie bez żadnego cięcia. Dorobiłem kabelek - jedna strona kułeczko które weszło na zacisk na listwie pod kierownicą, a z drugiej mała wsuwka w miejsce bezpiecznika (prawe wejście). Tylko teraz wydaje mi się że dłużej mi się lampki po zapaleniu w środku palą. Nie pamiętam czy tak było przed tym, ale chyba gasły szybciej, a teraz tak z 20sek po odpaleniu dopiero gasną.
Norbi pisze:Żeby wszystko dzałało jak należy, trzeba zakupić moduł 50$ +przesyłka ze stanów.
zeby działało musi być średnio rozgarnięty elektryk/elektronik samochodowy.
Mi montował w poprzednim 1.8T i teraz w esce tez robił bez zadnych modułów.
Norbi pisze:Żeby wszystko dzałało jak należy, trzeba zakupić moduł 50$ +przesyłka ze stanów.
zeby działało musi być średnio rozgarnięty elektryk/elektronik samochodowy.
Mi montował w poprzednim 1.8T i teraz w esce tez robił bez zadnych modułów.
jeszcze się zastanawiam czy trzeba było wyciągać ten bezpiecznik. Na chłopski romzum chyba nie. Jeszcze to sprawdze bo mnie irytują te świecące się 30sek po odpaleniu auta światełka w środku.
[ Dodano: 2010-11-10, 19:36 ]
koledzy jednak ten bezpiecznik musi być. Przynajmniej u mnie:) Jak wyciągnałem bezpiecznik to przestały mi działać szyby... Musze teraz się jednak wpiąć gdzieś z tyłu, a myślałem że obejdzie się bez cięcia:)
Odgrzewam kotleta. Zamontowalem TT i mam problem jak powyzej. Na odpalonym otworze drzwi zapala sie lampka oswietlenia i po zamknięciu zamiast gasnac swieci sie z 20sekund jeszcze.
Jest na to sposob?
Audi S4 2.7TT
VW Passat 3BG AVF
SUZUKI Bandit 1200N
to i ja odkopie temat, opanował ktoś w końcu jak to podłączyć żeby wszystko działało tak jak powinno :) ? ewentualnie mógł bym liczyć na jakaś instrukcję :)
cenzura trzy kabelki czy cztery i same problemy Zakładałem dwa razy do B5 i nigdy jakiejś dyskoteki nie miałem. Jedyny problem to nie działający centralny zamek. Ale wystarczyło poszukać i też do zrobienia. Gdzie wy to wpinacie że wam światła mrugają???