AUDI S4 2,7 BITURBO RECARO, AVANT, SZWAJCAR!

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

bracus pisze:bo to jest polska mentalnosc zeby komus dowalić i zeby sie cos działo :-(
grunt ze wlasciciel zadowolony bo to chyba jego samochód i jemu powinien się podobać
ja nikomu nie chce dowalić...
quidy

Post autor: quidy »

Się czepiacie, Buba zadał rzeczowe pytanie.
Kolekcjonerski stan to by był jakby była cała w ori lakierze, miała wszystko w oryginale i przebieg max 100k i do tego wszystko wszystko zrobione a tak to po prostu kolega kupił zadbane auto, które jednak miało typowe dla tego samochodu bolączki, które trzeba po zakupie zrobić i tyle.

Ktoś tam kiedyś u nas na forum też kupił eskę w cenie rsa i też mu turbo padło zaraz po zakupie :)

Poza tym stan kolekcjonerski kosztuje trochę inaczej co też właściciel by wiedział :)

Anyway fajna fura, gratuluję zakupu :) zawsze chciałem mieć czarną ale nigdy mi nie było dane :)

Ciekawi mnie jedynie za co szwajcar zapłącił 10kch za naprawę bo to już cena podchodząca pod wymianę turbo plus coś jeszcze a turbo piszesz robiłeś zaraz po zakupie. Oni naprawdę idiotami nie są i nie ładują równowartości auta w naprawy po czym sprzedają za 3 miesiące za połowę ceny ale to tak głośno myślę.

EDIT to jest kolekcjonerski stan :D znaczy w sumie był :P http://axa.ricardo.ch/kaufen/axa-winter ... 729820232/
www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

quidy pisze:Ktoś tam kiedyś u nas na forum też kupił eskę w cenie rsa i też mu turbo padło zaraz po zakupie :)
Hah, pamiętam :) zresztą oprócz turbo też inne rzeczy poszły do wymiany, coś tam w zawiasie chyyyyba... no ale jak się chce płacić ponad 40k za S4 i potem wkładac kolejne 20k, to kto bogatemu zabroni :-P
Suchar

Post autor: Suchar »

Papol pisze:Ha i sie zaczelo... tu nie ma aut w stanie kolekcjonerskim... tu na forum s rs sa same strucle i padaki... nie zapominaj o tym piszac kolekcjonerki.... 1wsza lekcja... ;-)
To jest STAN KOLEKCJONERSKI
http://www.mobile.de/pl/marka/audi/mode ... 98993.html
Ostatnio zmieniony 2017-06-21, 01:17 przez Suchar, łącznie zmieniany 1 raz.
bracus
Post autor: bracus »

nie no jasne przecież turbiny to nie części eksploatacyjne jak klocki czy tarcze musimy sprawdzić czy ma 10 letni rozrząd bo jak nie to padło i szrot aaa i żeby olej też był oryginalny ten co w fabryce zalali :-/ litości i nie ciągnijcie nawet tego tematu
bo to nawet śmieszne nie jest
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Grondzi

Post autor: Grondzi »

Ładny avancik,glebe mu zrobić i będzie oki.
dwdlbn

Post autor: dwdlbn »

Panowie,

Tak jak napisałem z ogłoszenia wynikała IGIEŁKA, STAN KOLEKCJONERSKI !!!
- "CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM"

Jednak jak widzicie po naprawach których wykonałem okazało się inaczej zresztą jak z każdą S-ką po zakupie hehe :lol:

Tak kolego mam faktury z kilku ostatnich lat TURBO wymieniał ale w sierpień 2008 rok
Ostatni serwis zrobił dn. 28.06.2013 r wymienił oleje filtry. Podejrzewam że dowiedział się o kolejnych wymianach m.in. TURBINY, KLOCKI itd i zdecydował się sprzedać niż kolejną równowartość auta wsadzić. Nie wiem co on tam sobie myślał jak sprzedawał hehe :lol:

ZAWSZE NIEMIEC, SZWAJCAR PŁACZE JAK SPRZEDAJE :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Wioski to tutaj nie ma i nie będzie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

[ Dodano: 2014-02-18, 16:38 ]
bracus pisze:nie no jasne przecież turbiny to nie części eksploatacyjne jak klocki czy tarcze musimy sprawdzić czy ma 10 letni rozrząd bo jak nie to padło i szrot aaa i żeby olej też był oryginalny ten co w fabryce zalali :-/ litości i nie ciągnijcie nawet tego tematu
bo to nawet śmieszne nie jest
No właśnie kolego zgadza się hehe :mrgreen:
bartek75

Post autor: bartek75 »

dokładnie. zawsze płaczą. ale my polacy zawsze trafiamy na mega okazje aut kolekcjonerskich, funkiel nówek, po mega serwisach specjalnie na naszą okazję zakupu :-D
btw fajna fura!
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

dwdlbn pisze:
Jednak jak widzicie po naprawach których wykonałem okazało się inaczej zresztą jak z każdą S-ką po zakupie hehe :lol:
Nie do konca sie z tym zgodze... Ja po zakupie robie tylko to na co jest akurat opcja i pomysl(oprocz podstaw po zakupie oleje,filtry,rozrzad) i auto po roku i 6 miesiacach i zrobieniu 21tkm odukac w niemalowane smiga...

P.s auto ladne i widac zadbane wizualnie, a wiec teraz tylko juz bez awaryjnego upalania.
dwdlbn

Jachyr pisze:
dwdlbn pisze:
Nie do konca sie z tym zgodze... Ja po zakupie robie tylko to na co jest akurat opcja i pomysl(oprocz podstaw po zakupie oleje,filtry,rozrzad) i auto po roku i 6 miesiacach i zrobieniu 21tkm odukac w niemalowane smiga...

P.s auto ladne i widac zadbane wizualnie, a wiec teraz tylko juz bez awaryjnego upalania.
Kolego tak naprawde nie musiałem wszystkie robić odrazu ale leciałem już żeby mieć z głowy :) Koszta byłyby napewno mniejsze ale jak silnik już wyciągnięty był :mrgreen: szkoda było nie zrobić czegoś więcej :lol:

Witam panowie :mrgreen:

Audi dostało nowe świece i instalacje gazową czego miałem nie zakładać ale cieżko było mi znaleść inny samochód bardziej oszczędny w dobrym stanie. Jeździłem nawet pod Łódź po Szwajcara GOLFIKA IV V5 2,3 SKÓRY itd. jednak okazało się inaczej wróciłem znowu bez niczego wkońcu zdecydowałem się na założenie instalacji gazowej, jak narazie nie narzekam jeździ tak samo/ Gwarancja 2 lata na wszystko przeglądy 0 zł

Przydałoby się pojechać na Hamownie sprawdzić na PB i LPG ile wypluje i ewentualnie PROGRAM wrzucić mu :lol:
kris quattro
Kontakt:

Post autor: kris quattro »

ciekawe co hamownia pokaże...ale 2,7 daje radę z podtlenkiem lpg także powinno być ok:P
dwdlbn

Moje odczucie zero różnicy między PB a LPG a jak tam na wykresie wyjdzie nie wiadomo
:-D Trzeba byłoby na jakąś lepszą hamownie podjechać, bo w Lublinie chyba rewelacji nie mają.

Zastanawiam się nad sprzedażą auta jak dostane w miare rozsądne pieniądze :) Marzy mi się teraz A4 B8
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

10-15 kuni wiecej bedzie na lpg

Sprawdzalem 1.8t i 2.7tt
dwdlbn

Mała sesja po umyciu i sprzątaniu czarnucha :lol:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek