Przekładaka na manuala skrzynie
A co za problem wyjac ECU od skrzyni, po wypieciu kostki od ECU sterownik silnika dziala normalnie tylko wywala bledy CAN-brak komunikacji, rada na to jest przekodowanie na manual. 
Moze niech ktos kto ma RS6 i dostep do oryginalnego VCDSa sie podepnie i spojrzy czy sie nie da bo moze sie okazac ze sie da zakodowac manuala i nawet VCDS podpowiedzi daje co i jak.

Moze niech ktos kto ma RS6 i dostep do oryginalnego VCDSa sie podepnie i spojrzy czy sie nie da bo moze sie okazac ze sie da zakodowac manuala i nawet VCDS podpowiedzi daje co i jak.
Kodowanie ECU bylo najtrudniejsze , tak jak wiadomo RS6 nigdy nie wyszlo w manualu wiec caly program musial byc napisany od nowa. Auto mialo byc tunowane na hamowni ale byla zmiana planow i zostalo wszystko tunowane na drodze w warunkach codzienych a nie sztucznych.  Auto nie jest jeszcze wytunowane do konca z powodu zimy i troche braku czasu, czekamy na poprawienie pogody.  
ESP I ABS jest w pelni funkcjanalny z tym byl najwikszy problem , obroty sa wyrownane. Jak do dnia dzisiejszego uzywam auto na codzien , przejechalem im po zmianie na manual ponad 3000 miles bez zadnych awari i problemow.

ESP I ABS jest w pelni funkcjanalny z tym byl najwikszy problem , obroty sa wyrownane. Jak do dnia dzisiejszego uzywam auto na codzien , przejechalem im po zmianie na manual ponad 3000 miles bez zadnych awari i problemow.
Tak mam , to jest prywatna osoba ktura sie tylko zajmuje softem do Audi.aw69 pisze:I co Słonik :) Sherlocku ! Zabłysłeś nie powiem !

[ Dodano: 2013-03-15, 22:22 ]
Voytas, jeśli nie tajemnica kto robił ci soft pod manuala ? Masz tam jakiegoś programiste/firme która sie tym zajmuje ?
Mysle ze w polsce dobry tuner nie powinien miec duzego problemu ze zrobieniem softa na RS6 manuala.
Z tego co kojarzę w Polsce nikt jeszcze tego nie robił. Wyczytałem gdzieś, że RS6 MTM ClubSPort też miał nie działające ESP i ABS, ale to info nie potwierdzone. Szkoda, że nei hamowałeś auta przed i po modyfikacji. Ciekawe ile by wyszło więcej na kołach. Jakiś koleś z UK pisał o różnicy 13% ale to strasznie dużo mi się wydaje. Czy to jest realne?

Tak to by sie  zgadzalo, 13% roznicy tak twierdzi wlasciciel tego auta co tez ma manual. 
https://www.youtube.com/watch?v=vuzmf4zY4tM

https://www.youtube.com/watch?v=vuzmf4zY4tM
No co sie czepiasz brzydaluaw69 pisze:I co Słonik :) Sherlocku ! Zabłysłeś nie powiem !

[ Dodano: 2013-03-15, 22:22 ]
Voytas, jeśli nie tajemnica kto robił ci soft pod manuala ? Masz tam jakiegoś programiste/firme która sie tym zajmuje ?
 . Napisalem bo czasem ludzie kombinja na sile a potem sie okazuje ze mozna duzo prosciej. Zaproponowałem tylko pomysl ale jak sie napewno nie da w ten sposob to OK, trudno. Przeciez nigdzie nie napisalem ze tak sie napewno da i glupoty piszecie.
 . Napisalem bo czasem ludzie kombinja na sile a potem sie okazuje ze mozna duzo prosciej. Zaproponowałem tylko pomysl ale jak sie napewno nie da w ten sposob to OK, trudno. Przeciez nigdzie nie napisalem ze tak sie napewno da i glupoty piszecie.rs6 jeszcze nie robiłem przekładek , ale różnych przekładek z tip i multitronika robiłem w uj ostatnio a5 i wszystko da się ogarnąć.  Abs w takich rs to najmniejszy problem raczej bardziej martwił bym się o esp bo to do poprawnego działania potrzebuje informacje o obciążeniu sinika. Ktoś kto siedzi w tuningu i w sterownikach me myślę że spokojnie ogarnie mapę.

Grzanka mogę polecić... robił elektronikę przy moim swapie :)grzanek85 pisze:rs6 jeszcze nie robiłem przekładek , ale różnych przekładek z tip i multitronika robiłem w uj ostatnio a5 i wszystko da się ogarnąć. Abs w takich rs to najmniejszy problem raczej bardziej martwił bym się o esp bo to do poprawnego działania potrzebuje informacje o obciążeniu sinika. Ktoś kto siedzi w tuningu i w sterownikach me myślę że spokojnie ogarnie mapę.
- 
				Grzechu2011
- 
				martin_wml