S4 B5 - parę pytań przed zakupem.

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Auta serwisowane w CH nie są identyfikowane w PL bo nie są podpięci do bazy audi. tak samo jest chyba z Włochami i jeszcze jakimiś krajami
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

Grondzi pisze:Ja sciagałem swoje auto ze szwajcarii i powiem Ci ze tam wszystkie auta sa zazwyczaj zadbane i servisowane... :mrgreen: wybrałes najlepszy kraj do kupna esy :mrgreen:
to dobrze trafiłeś.. bo ja jak byłem w ch to przeżegnałem się nogą:) i wyjechałem po dniu oglądanie kilku aut
Grondzi

Post autor: Grondzi »

Moze nie wiedziałes gdzie szukac :mrgreen: nie mówie ze nie ma tam tez aut wyjebanych i po wypadkowe ale to i cenna za nie jest niska...za dobra sztuke trzeba zapłacic jak wszedzie... ;-)
Awatar użytkownika
CoLo

Post autor: CoLo »

buba pisze:Auta serwisowane w CH nie są identyfikowane w PL bo nie są podpięci do bazy audi. tak samo jest chyba z Włochami i jeszcze jakimiś krajami
Rychu, nie wiem jak CH ale Wlosi sa podpieci tylko oni maja gdzies i czesto poprostu nie wklepuja danych do bazy...
Dlatego czasem "wloszki" maja historie a czasem nie.
1.8T with FP WHITE inside ;) AEB with ME 7.5
urban
Kontakt:

Post autor: urban »

Z tego, co wiem to auta ze Szwajcarii są normalnie identyfikowane w bazie VAG'a. Informacje serwisowe powinny się pojawiać od ok. 2004 roku, gdyż mniej więcej w tym czasie system archiwizacji wszedł do obiegu. W niektórych krajach system działał już wcześniej lub można się spotkać z sytuacją, że serwis uzupełnił w systemie stare wpisy napraw (wykonane przed 2004 r.).
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

Grondzi pisze:Moze nie wiedziałes gdzie szukac :mrgreen: nie mówie ze nie ma tam tez aut wyjebanych i po wypadkowe ale to i cenna za nie jest niska...za dobra sztuke trzeba zapłacic jak wszedzie... ;-)
oglądałem po 10-12 tys chf :roll:
aw69

Post autor: aw69 »

jakby to jebane forum działało wczesniej to wlasnie chcialem ci przytoczyc poszukiwania S4 przez Covalla. Bardzo fajne historie opowiedział o autach z CH i pierdolonych ciapatych handalarzach którzy przez telefon obiecują gruszki na wierzbie. W tych pojebanych czasach już nic mnie nie zdziwi dlatego nawet nie szukam okazji poza granicami PL bo to bezsens.
Obrazek
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Zalezy jak sie trafi.Nie ma znaczenia kraj w ktorym kupisz tylko co sie uda kupic.Moja jest ze Swiss i zadowolony jestem.
Awatar użytkownika
buba

święte słowa AW. skończyły się czasy idealnych samochodów w DE czy CH czy gdziekolwiek indziej.
Rafał

Post autor: Rafał »

buba pisze:święte słowa AW. skończyły się czasy idealnych samochodów w DE czy CH czy gdziekolwiek indziej.
idealnych to może i sie nie skończyły tylko ile te ideały kosztują i jest ich na prawdę mało.
Ogólnie to szukanie igły w stogu siana :-|
Awatar użytkownika
pawlik_tcz
Kontakt:

Post autor: pawlik_tcz »

Jak ty patrzysz tylko na to czy miał książke serwisową, którą i tak na 100 % jakiś bułgar wydrukował to powodzenia w kupnie samochodu, ja kupowałem eske to nawet książki serwisowej nie miała ale widziałem ze jest zadbana poza małymi niedociągnięciami np . turbo które już ciekło ale i tak cena wszystko wybaczała bo do dziś nim latam i nic sie poważnego nie dzieje a dzwona tez nie miala po silnik wyciągniety był itp. Tak więc dla mnie serwisowanie s4 w ASO to bujda ; ) kto będzie pakował za serwis LongLife kilka tyś zł w Aso w 13 letni samochod ... sory
aw69

Post autor: aw69 »

idealnych to może i sie nie skończyły tylko ile te ideały kosztują i jest ich na prawdę mało.
Ogólnie to szukanie igły w stogu siana :-|
tez nie do końca....polemizował bym
Obrazek
Maro255

Post autor: Maro255 »

Jeszcze raz Dzięki za zainteresowanie i za wszystkie opinie.

Podsyłam cała dostępną w systemie historię auta. Jeśli ma ktoś jakieś spostrzeżenia to chętnie poczytam ;-)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I tak spytam przy okazji, czy jest możliwość żeby wprowadzić takie dane do systemu z 'powietrza'. W sensie stworzyć autu fikcyjną przeszłość???

A i proszę już nie zarzucajcie mi że się sram i wyciągam szczegóły. Fakt drążę temat ale jak mówiłem obejrzeć będę mógł dopiero za prawie dwa tygodnie, więc jak jest czas to co mogę to działam.

P.S
Oczywiście historię auta [już przetłumaczoną :-P ] wysłał mi właściciel auta :roll:
Awatar użytkownika
buba

przetłumaczoną?? :lol: :lol:
Awatar użytkownika
pawlik_tcz
Kontakt:

Post autor: pawlik_tcz »

reg. lampy, wymiana zarówki tab. rejest. regulacja reflektorów wymontowanie anteny GPS ?

:O
ODPOWIEDZ