Fotele S4-kubełkowa alternatywa dla serii

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Suchar

Post autor: Suchar »

po pierwsze waga, a po drugie jak dla mnie fabryczne fotele z S4(nie mówię o Recaro) nie są zbyt wygodne
Fotel paxa waży ponad 28 kg!!!
massakra :(
Koło zapasowe ok 23 kg wiec, wywalajac tylko te 2 rzeczy mamy 51 kg zysku.
Następna rzecz tragicznie cieżka to koła: felga Avus stockowa wazy ok 12.7 kg:
zmiana na lekkie fele ważace 7-8 kg każde, mamy conajmniej 20 kg masy mniej, poza tym masy wirujące kół, ulegają znaczącemu obniżeniu, czyli 51+20 no i mamy conajmniej 71 kg lżej. Gdzieś mam rozpiskę, w której każda zdejmowana część była ważona i zapisywana łaczenie z apteczkami, trójkątami, kluczami, duperalami i inne chujki kogutki walające sie niepotrzebnie po wozie.
Reasumując, można 100 kg zdjąć z masy z palcem w d...
Jak znajdę to wstawię na forum.
aw69

Post autor: aw69 »

Widząc auto nikolasa i do czego ma służyć jego argumenty rozumiem doskonale.....Ale czy wy panowie tez wyrzucacie klime i odchudzacie auto na maxa ? :)
Obrazek
PatLove
Post autor: PatLove »

aw69 pisze:Widząc auto nikolasa i do czego ma służyć jego argumenty rozumiem doskonale.....Ale czy wy panowie tez wyrzucacie klime i odchudzacie auto na maxa ? :)
Nie,nie mam zamiaru wyrzucać klimy ani odchudzać auta na maxa ale zejście z masy nawet te 100kg o których pisał Suchar też trochę zmieni. Zawsze lżejszym autem przyjemniej i lepiej się jeździ...
A poza tym powtarzam po raz kolejny-dla mnie fabryczne fotele są po prostu nie wygodne

SID to jak z tym montażem-uniwersalne mocowania czy coś innego?
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

no nie było mnie troche... laptop mi wyzionął ducha w aucie

kubły zamontowałem za pomocą szyn/adapterów do orginalnych przesówanych szyn w S4,
pozwoliło mi to na regulacje fotela do przód-tył.

wage i wzrost masz ni jak w jeden model i ni jak w drugi :-D
tak jak ja he he
Obrazek
ODPOWIEDZ