Prosze jesli nie macie pojecia to nie piszcie . Mozesz zmieszac ten olej bo to mniej zla niz mialoby go wogole nie byc . Nic mu nie bedzie toralnie ! Poprostu zmien olej pozniej i po sprawie
A ja zaproponuje farelke w rejon za dolotem w odmy na troche i powinno puscic :) Tylko z glową zeby gasic nie trzeba bylo :) po 2-3 h odpal i zobacz co sie dzieje.
Olej popieram adama : lepsze bylo co niz nic. To sytuacja awaryjna i nic mu nie bedzie , dla spokoju nie mecz auta .
W odmach zalega czesto sporo wody ( w mojej b4 az kapie nie wiem czemu :) ) i moglo po prostu pozamarzac jak mowi adam .
tak zrobie, ale juz gacie mialem pelne tymbardziej ze w Danii pracuje i jade do Polandu w marcu ale jakos udal sie dotrzec z pracy do domu juz klolem na tych co robili turbo juz zastanawialem sie gdzie ja ciagnac do Polski bo u mnie lipa nikt nie robi 2,7t
Jak rozgrzejesz tą odmę to odłącz ją od dolotu i lekko przedmuchaj małym ciśnieniem to usuniesz to masło które ci zamarza ,tylko ostrożnie bo możesz uszkodzić zaworki i nie będzie trzymał doładowania . A najlepiej to ja wymontuj i wyczyść i po kłopocie
narazie czekam az odpusci troche mroz jakos w tygodniu ma byc na plusie tutaj i wtedy bede musial jechac kurna 50 kilasow do firmy na halle bo pod domem nie ma szans a dzisiaj snieg sypie shit! i tam bede kombinowal ale z ta odma to sie boje ze sie sypnie juz ktos mi wczesniej mowil chyba tuner ze jest do wymiany albo zalozyc catch tahnkoil.
Catch tank to do końca ci problemu nie rozwiąże bo zależy jak go założysz , trzeba by było całkowicie zlikwidować te gówniane harmonijki a to trochę kombinacji
Mozna zmienic na silikony + np oil catch tank. I wdg mnie lepiej nie grzeb bo polamiesz te ori harmonijki :) Postaraj sie odmrozic i zobacz czy to to bylo przyczyna :)
wczoraj czytalem ten temat,a dzisziaj dokładnie to samo mi się stało w A6
bede grzał samochód w garazu i zobaczę czy poza odmą jakiś szkód narobiło
bo nie dość że z wydechu zrobiła się zasłona niczym z filmów o bondzie
to jak postał troche to pod silnikiem tez sie pojawilo kilka plamek
mozliwe ze przxez coś takiego rozwaliło sie coś wiecej
np symeringi,uszczelki wydmuchało??