ja jebie co to za mechanicy. wymiana świec to podstawowa usługa w warsztacie. nie jeździj wiecej w takie rejonyMalisz pisze:Masz rację ;) A jeszcze jedna sprawa, jest jakiś polecamy magik w Warszawie i okolicach dla S6? Dziś byłem u 4 mechaników i żaden nie ma sprzętu/nie podejmie się pomiaru kompresji, ani nie ma przedłużki do zmiany świec. Pewnie dałbym radę sam, ale nie mam obecnie za bardzo czasu.RRyb pisze:Ewidentnie szukasz dziury w całym
Nie wiesz kiedy robione były świece, cewki pewnie też nie, dodatkowo masz nieszczelność a wg Twoich obserwacji jest w przybliżeniu 1sek straty podpierając się YT no gościu![]()
Zrób to wszystko weź od jakiegoś ziomka RL i sprawdź dokładnie 100-200 i będzie najbardziej miarodajny wynik
S6 C5 słabe osiągi
Chyba wykrakałem :P Dziś po odpaleniu tragicznie tłuką się (chyba) nastawniki. Wczoraj usłyszałem je pierwszy raz dosłownie 1s, dziś słychać dużo dłużej. Po podpięciu VAGa wyszło w kanale 093 0 i 0, natomiast w 090 jest -8 i -2. Wszystko na zimnym silniku, bo go zgasiłem dość szybko. Dźwięk jest przerażający.
A jednak dźwięk ustał, wystarczyło wrzucić wsteczny i momentalnie wszystko przycichło. Wyczytałem, że płukanie silnika i zalanie innego oleju może wyciszyć problem nastawników. Obecnie mam wlany Millers 5w40.
[ Dodano: 2018-06-23, 17:30 ]
Podciśnienie naprawione. Świece nowe, kompresję sprawdził mi mechanik i powiedział że książkowa. Pożyczę racelogic i sprawdzę osiągi, wtedy będzie jakiś obiektywny wynik, natomiast moim zdaniem nie ma różnicy po tych zabiegach.
A jednak dźwięk ustał, wystarczyło wrzucić wsteczny i momentalnie wszystko przycichło. Wyczytałem, że płukanie silnika i zalanie innego oleju może wyciszyć problem nastawników. Obecnie mam wlany Millers 5w40.
[ Dodano: 2018-06-23, 17:30 ]
Podciśnienie naprawione. Świece nowe, kompresję sprawdził mi mechanik i powiedział że książkowa. Pożyczę racelogic i sprawdzę osiągi, wtedy będzie jakiś obiektywny wynik, natomiast moim zdaniem nie ma różnicy po tych zabiegach.