Wywalenie N75
Trochę tych aut jeździ, trochę zagląda ich do mnie. Częste padanie n-ki to raczej fakt z winy zaniedbania użytkownika auta np: nieszczelne przewody podciśnieniowe.
Jest S4 C4 Avant '94J i S4 B5 Avant '99
moje byłe S4 B5
moje byłe S4 B5
Przez nieszczelne podciśnienie raczej nki nie uszkodzi. Najczęsciej dochodzi do zatkania olejem części mechanicznej zaworka poprzez niedziałająco odpowiednio odmę lub puszczające olej turbiny... często też pęka sprężynka w zaworku. Jazda z mechanicznym regulatorem jest dopuszczalna tylko chwilowo. Ponieważ po wystąpieniu poważniejszczego błędu ecu tnie doładowanie właśnie zaworem n75. Mając na sztywno ustawiony boost mogłbyś nie zauważyć ze jeździsz na np. ubogiej mieszance powoli zabijając silnik. Fakt faktem drogi jest ten skurczybyk jak na takie stare auto.
Jeśli pojawi się poważniejszy błąd to ECU wypali Ci oczy chceck'iem :)
Każdy normalny leci wtedy do auta z kablem, albo prowadzi do kogoś kto kabel ma :)
Nie wiem jak w nowszych 1.8T, napisałem bo takie coś działa w znanym mi AEB (więc silnik mocno ubogi w czujniki), mimo wszystko jak się przesadzi z doładowaniem to ECU tnie zapłon - bo mierzy sobie przepływ powietrza MAF'em i jeśli wyjdzie mu, że coś za dużo tego powietrza poszło (może się przecież zdarzyć pad nie tylko N75, może paść gruszka WG, urwane grzybki też się zdarzały) i mimo, że ECU będzie sterowało N75 w kierunku zmniejszenia ciśnienia, to niestety nic się nie zmieni, bo sterowanie sobie, a elementy wykonawcze sobie :( ... wtedy ECU tnie zapłon.
Każdy normalny leci wtedy do auta z kablem, albo prowadzi do kogoś kto kabel ma :)
Nie wiem jak w nowszych 1.8T, napisałem bo takie coś działa w znanym mi AEB (więc silnik mocno ubogi w czujniki), mimo wszystko jak się przesadzi z doładowaniem to ECU tnie zapłon - bo mierzy sobie przepływ powietrza MAF'em i jeśli wyjdzie mu, że coś za dużo tego powietrza poszło (może się przecież zdarzyć pad nie tylko N75, może paść gruszka WG, urwane grzybki też się zdarzały) i mimo, że ECU będzie sterowało N75 w kierunku zmniejszenia ciśnienia, to niestety nic się nie zmieni, bo sterowanie sobie, a elementy wykonawcze sobie :( ... wtedy ECU tnie zapłon.
RS3 [8V] Sportback '15
BYŁO
S6 [C5] Avant 4.2 quattro '01
A4 [B5] Avant 1.8T quattro '97
BYŁO
S6 [C5] Avant 4.2 quattro '01
A4 [B5] Avant 1.8T quattro '97
u mnie na seryjnym sofcie jak strzelił wężyk przy gruszce turbiny to żadnego check-a nie było tylko ogromne falowanie mocy. Po tygodniowej jeździe dopiero wyskoczył błąd przeładowania ale check się nie palił. Ale jeżeli chodzi o mieszanke katy i Sai to chek się pojawiał natychmiast. Miałem w garażu wiele 2.7 które miały częściowo usuniętą tablice błędów.