19 tdi vs 2.7bT trwałość

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Bucik

Post autor: Bucik »

sahipp pisze:Spalanie to ja mówię to wiem jak wygląda... A co do gazownika na hutniczej tak wiem że tam jest ale on nie ma hamowni a czytałem o 2.7 że chcąc założyć tam gaz i aby to wszystko dobrze grało to należy to stroić z hamownią...
o mój Boże co Ty piszesz? Zakładałem LPG do 3 aut i to nie tani LPG bo teraz do ósemki PRINCE za 7,800zł, w a6 właśnie do 2,7biT STAGA ale na 2 parownikach na grubych przewodach i wtrsykach HANY jakoś pod 5tys się zakręciło i to nie w jakiejś szopie tylko
LPG-ownia z prawdziwego zdarzenia i nikt o hamowni nic nie wspominał.

MOC auta trzeba znać i im powiedzieć jaka ona jest rzeczywiście a nie że masz grubo ponad 300 a oni CI ustawili wszystko wedłóg papierów np. 250ps. LPG powinno zakładać się jak już pokończysz sztuczki z mocą. Zresztą mówisz że chcesz LPG do 500ps i Ci taki założą wiadomo że trzeba będzie później (po zmianach w mocy jezdzic na regulacje ale to pierdoła)

Ps: SID zablokuj już ten temat ....
Ostatnio zmieniony 2013-10-18, 16:16 przez Bucik, łącznie zmieniany 1 raz.
sahipp

Post autor: sahipp »

no nie wiem tak mi mówili chłopaki z a6 klub pl że tutaj strojenie lpg to z hamownią by wypadało...
Bucik

sahipp pisze:no nie wiem tak mi mówili chłopaki z a6 klub pl że tutaj strojenie lpg to z hamownią by wypadało...
to jest jebnięty i jezdzi Golfem TDI

Ps: przepraszam ale juz ... ide zajarać heh :)
sahipp

o jeny ja się nie znam zbytnio na benzynach tym bardziej lpg no tak mi mówili no... ale to nie powód aby się od razu oburzać chyba nie ;-) no to jeżeli nie trzeba hamowni to tym lepiej bo prościej..
Bucik

KUP TEN SAMOCHÓD !!!! :D
sahipp

spoko będzie... z kolęgą rozmawiałem i chyba na szwabów osobiście się wybiorę bo tutaj to przeważnie od handlarzy...
Bucik

i akcuza z 4 tys zł + rejestracja na jak uważasz. Lepiej coś na forum poszukaj, dodaj pos że kupisz A6 2,7 i juz albo ten model jest ok.

- http://otomoto.pl/audi-a6-2-7-biturbo-q ... 03459.html

szwajcar i akcyza opłacona

zakładasz LPG, zmieniasz fele na coś godniejszego 2,7 biT i latasz.
sahipp

ale to automat akurat....
Powiem tak: wiem dokładnie czego szukam i tu kompromisu nie widzę... czarny lub taki ciemno niebieski, plastiki w środku czarne, manual, recaro lub kubełki chociaż, grzane tyłki z przodu, bo się przyzwyczaiłem... reszta mi lata.... spróbuję też poszukać polfta ale to chyba nie wykonalne w manualu...
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

A6 klub to akurat nie jest wiarygodny i pomocny.

BTW zauwazyliscie jaki jest topowy temat na tym forum?
sahipp

no może i nie jest, ale gdzie indziej miałem się pytać... waszego forum nie znałem i mówiąc szczerze przypadkiem się natknąłem na was szukając informacji o 27... Swoją drogą wy nawet nie macie pojęcia jakie mity krążą o 27 i nawet ja laik często się śmiałem ;-) Prawda jest taka że 27 dla większości ludzi to legenda której się boją i stąd często różne mity powstają... Raz nawet jeden gość kłócił się z kolegą który posiada 27, pamiętam że pytałem wtedy o koszta utrzymania... Było śmiesznie ;-)
Awatar użytkownika
pietro5

Post autor: pietro5 »

moze moja bedzie za jakis czas na sprzedaz :-(
sahipp

Był parę miesięcy temu jeden idealny jak dla mnie ale wtedy niepewnie z gotówką stałem i bałem się kupować... I teraz żałuję bo mogłem kupić i najwyżej postałby trochę przed domem i tyle...

To była czarna a6 2001 za 22.500 z przodem poliftowym... Czarny środek chromowe listwy, białe recaro, duża nawi... Jedynie co bym w niej zmienił to felgi a tak no to był ideał...
Awatar użytkownika
emilzizi

Post autor: emilzizi »

buba pisze:BTW zauwazyliscie jaki jest topowy temat na tym forum?
jaki ;-)
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

emilzizi pisze:
buba pisze:BTW zauwazyliscie jaki jest topowy temat na tym forum?
jaki ;-)
O porownani klekota do benzyny. mysle ze niedlugo wyprzedzi wszystkie tematy w projektach
Awatar użytkownika
arti@R1

Post autor: arti@R1 »

he.. he.. ;-) Niebawem bedzie SPORTAUDI 1.9TDI & 2.5TDI
Zablokowany