baza do budowy rs4 b5 sedan - jaką budę kupić?
Baza obojetna czy 1,8T czy v6 2,6/2,8 . Z V6 jest latwiej tylko i wylacznie o chlodnice wody (a taka kosztuje 100 zl wiec jeden cenzura ) i lape skrzyni biegow lewą ( jesli ma zostac skrzynia 5 ) .
Generalnie to co bys nie kupil i tak 80% czesci do zmiany , biorac pod uwage ze za lifta trzeba dac 10+ a przed kupisz za 5-6 to mysle ze lepiej roznice wrzucic w nowe czesci.
A ja robie nastepne :

Dobrze ze chlopak nie wymysla tak jak kasku to moze wczesniej wyjedzie
Tylnie blotniki beda w tym przypadku rzezbione z przednich ( jak by nie bylo i tak predzej czy pozniej popeka wiec zdecydowalismy sie na taka opcje + mozliwe ze bedzie minimalnie szersza niz ori rs4 ;) ) , zobaczymy jak to wyjdzie.
Co do wiazki : w jednym i drugim zostaje kabinowa ta co jest trzeba dopasowac wiazke silnik do kabinowej + niezbedne przerobki.
Jak nie ogarniesz nikogo blizej do zrobienia swapa to dawaj znac jakos sie dogadamy ;)
Generalnie to co bys nie kupil i tak 80% czesci do zmiany , biorac pod uwage ze za lifta trzeba dac 10+ a przed kupisz za 5-6 to mysle ze lepiej roznice wrzucic w nowe czesci.
A ja robie nastepne :

Dobrze ze chlopak nie wymysla tak jak kasku to moze wczesniej wyjedzie
Tylnie blotniki beda w tym przypadku rzezbione z przednich ( jak by nie bylo i tak predzej czy pozniej popeka wiec zdecydowalismy sie na taka opcje + mozliwe ze bedzie minimalnie szersza niz ori rs4 ;) ) , zobaczymy jak to wyjdzie.
Co do wiazki : w jednym i drugim zostaje kabinowa ta co jest trzeba dopasowac wiazke silnik do kabinowej + niezbedne przerobki.
Jak nie ogarniesz nikogo blizej do zrobienia swapa to dawaj znac jakos sie dogadamy ;)

nie bijcie za odkopanie tematu (nie chcialem zakladac nowego )i za to pytanie bo pewnie padlo nie raz
staralem sie zdybac odp. na to pytanie ale nie do konca ... :)
chodzi o budowe rs4 limo na bazie s4
co potrzebne ?
wiem ze:
zderzak kpl. przod
nadkola wew. przod
blotniki przod
progi
listwy progowe rs4
drzwi tyl
poszycia tyl
zderzak tyl
i chyba tyle,nie wiem jak z drzwiami przednimi ,moze cos jeszcze?
pozdr.
staralem sie zdybac odp. na to pytanie ale nie do konca ... :)
chodzi o budowe rs4 limo na bazie s4
co potrzebne ?
wiem ze:
zderzak kpl. przod
nadkola wew. przod
blotniki przod
progi
listwy progowe rs4
drzwi tyl
poszycia tyl
zderzak tyl
i chyba tyle,nie wiem jak z drzwiami przednimi ,moze cos jeszcze?
pozdr.
-
peacenotwar
nie o to mi chodzilo
,ze nic wiecej
ze ceny i dostepnosc choojowa to wiem,kompletuje garty na fake golfa rallye i tam jest choojowo,dwa sztrucle do pociecia kupilem ,a i tak musialem jeszcze brac z allegro blotniki jak sie trafily w lepszym stanie ;)
ostatnio badam temat z czesciami do rs4 i w pl.zderzaki ,blotniki przod idzie kupic,jakies dzwi sa ,na zacjodzie lepiej ,dzwi + - 300e ,najgorzej z dupa ,ale tez sie trafia ,jest nawet teraz cala gola karoseria z rs4 za 3000e jak dobrze pamietam
o o klapce pojecia nie mialem
ze ceny i dostepnosc choojowa to wiem,kompletuje garty na fake golfa rallye i tam jest choojowo,dwa sztrucle do pociecia kupilem ,a i tak musialem jeszcze brac z allegro blotniki jak sie trafily w lepszym stanie ;)
ostatnio badam temat z czesciami do rs4 i w pl.zderzaki ,blotniki przod idzie kupic,jakies dzwi sa ,na zacjodzie lepiej ,dzwi + - 300e ,najgorzej z dupa ,ale tez sie trafia ,jest nawet teraz cala gola karoseria z rs4 za 3000e jak dobrze pamietam
o o klapce pojecia nie mialem
RS4 B5 ,Brake rs6 C7,Wagner..
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32
GOLF 4 R32 OEM
S3 8L BAM ABT IMOLA
Golf 2 RALLYE r32