Problem z obrotami
Problem z obrotami
Hej mam taki problem w swojej s4 b5 1998 rok na biegu jałowym trzyma mi 1100 obrotów jak by auto chodzilo na ssaniu cały czas czy ktos z forumowiczów miał takowy problem u siebie w aucie dzieki z góry za podpowiedzi

- 
				peacenotwar
- 
				peacenotwar
Moduły zapłonowe to inna bajka. Moduły EGT (Exhaust Gas Temperature) znajdują się na tyłach głowic. Łatwe do zlokalizowania. Poszukaj na forum, bo wątek był na pewno nie raz wałkowany.
http://sidmotorsport.pl/pl/s/569-modul-egt-27-bi.html

http://sidmotorsport.pl/pl/s/569-modul-egt-27-bi.html
Włącz i wyłącz zapłon (wyjmij kluczyk). Potem wykasujesz błąd. Spróbuj adaptacji (do adaptacji nie może być błędów). Jak nie zaadaptuje i będzie znowu błąd, to szukaj nowej przepustnicy. Polecam od RS6 C6. Ma dwie takie jak nasze. Można wychaczyć przepustnicę z 2010 roku, więc całkiem świeżą. Jak coś kupisz, od razu podepnij (bez montażu) i spróbuj zaadaptować. Połowa używek działa, ale się nie adaptuje więc się nie nadaje. Do adaptacji powinieneś mieć:Bieniek pisze:Panowie mam problem z obrotami.
Trzyma mi 1100 obr/min.
Chciałem zrobić adaptację i teraz jest problem.
Wyświetla błąd w kanale 060.
Sterowanie przepustnicą.
Wykasowanie nic nie daje.
Przed próbą adaptacji błedu nie było.
● No fault stored in fault memory
● Engine stopped, ignition switched on.
● Accelerator not depressed.
● Coolant temperature at least 5 °C but below 100 °C (display group 4, display zone 3).
● Intake air temperature at least 100 °C (display group 4, display zone 4).
● Voltage supply to engine control unit greater than 11 V
- pawelosinski83
też się zastanawiałem nad tym, ale skopiowane 1:1 z elsybuba pisze:Nooopawelosinski83 pisze:skalarx pisze:● Intake air temperature at least 100 °C

Musieli się dupnąć...
 Musieli się dupnąć...[ Dodano: 2016-10-14, 09:16 ]
Silnik wyłączony, zapłon włączony.Bieniek pisze:To w końcu silnik ma chodzić czy nie?Bo wcześniej wyczytałem, że ma chodzić, ale nie dotykać pedału gazu.