Pany mam takie pytanie do posiadaczy głownie B5-ek. Tez macie problem z zamykaniem drzwi? W sensie Tylne drzwi wystarczy pchnac palcem i idealnie sie zamykają. Pasażera drzwi juz nie jest tak idealnie a kierowcy naprawde trzeba pociagnac jak w ,,żuku" Próbowałem regulowac i zamek i dzyndzel ktory załapauje ale bez rezultatów. Mega mnie to irytuje... Myslicie ze wymiana zamków by cos pomogła?? pozdrowki
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Stary audi to mu opada... Hehe nie przejmuj sie Marcinie. Popusc sruby przy zawiasie gornym i dolnym i je troche podnies, w sensie ile sie da. Pasazera tak zrobilem plus wygluszenie i teraz jest petarda. Z kierowca troche sie polepszylo ale do idealu podkladki brakuje niestety.
A jesli u Ciebie to nie kwestia opadnietych drzwi tylko samych zamkow ciezko dzialajacych to wyczyszczenie i nasmarowanie mechanizmow pomoze jednak zeby to zrobic musisz wyjac zamki z drzwi, wszystkie elementy oczyscic z pylu i syfu i pozadnie nasmarowac dosc gestym smarem tawotowym.
Rygiel od zamka chodzi beznadziejnie. Byłem z tym w aso. Chcieli abym jeszcze zawiasy wymieniał. Koszt zamków bez rabatu to 500 zl. Za obie strony przód policzyli mi 2000 zł ( cztery zawiasy plus dwa zamki) . Zastanawiam się na kupnem używanego i sprawdzenie czy to pomoże.
Kierbi probowalem regulacji na rozne sposoby i dalej to samo:/ Bede na swieta w Pl to podlece moze cos sie uda razem wymyslec. Chyba ze jak piszesz chinczyki jakies chodzace by byly
To czemu nie.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Jak tylki bede w domu to podlece do apteki i kupie moze jeszcze motoru Buba tez?:> bedzie lepeij stal;D
Dolny tzn? Tam z tego co widzialem to jest jedna calosc.
nie mówie o zamku na słupku B, tylko o zawiasach na słupku A. Tam masz dwie sztuki i najczęściej trzpień w dolnym sie wyrabia, drzwi opadają i przez to zamek nie wchodzi idealnie.
wyjąć to nie wyjmiesz raczej bo błotnik trzeba zdjąć. uchyl drzwi na 10-15 cm, złap za ramke szyby i ruszaj góra-dół. jak będzie się bujać to zawias do wymiany
W golfie 3D również miałem problem z dolnym zawiasem - z racji dłuższych drzwi szybciej padają, gwint tylko im pomógł. Poczekałem chwilę znalazłem angola na części i trafił mi się zawias w kolorze za chyba 50zł. Ostatnio kupiłem do drugich drzwi za 30zł.