jak w temacie, co polecacie użyć by dobrze zabezpieczyć świeżo pomalowane felgi? chciałbym ny nabrały dobrego błysku, oraz by łatwo schodził brud (auto robi ok 6 tys/msc) więc dosyć często jest myte
Całkiem dobrze na felgach leży MAx Protect UNc-r, Max Protect V2, 4nano ICe
Co do samego zabezpieczenia felg powłoką brud faktycznie schodzi o wiele łatwiej ale czasem i tak trzeba pomóc mu ręcznie.
Zauważyłem, ze nawet bardzo mocne, zapieczone zabrudzenia na felgach zabezpieczonych powłoką usuwa się bez większych problemów. Wiele razy miałem taką sytuację, w której felgi wyglądały tragicznie i byłem przekonany, ze umycie ich bedzie wymagało silnego kwasu. Co się okazuje wystarczy zwykłe apc w rozcieńczeniu 1/10, delikatnie pedzelek bez szorowania i spłukiwanie. Wtedy powłoka znów zaczyna kropelkować i osuszenie jest łatwe.
Lepszego sposobu na ułatwienie mycia felg nie ma także śmiało kupować powłokę.
Pamiętaj by porządnie odtłuścić powierzchnie przed aplikacją.powłoki.
Możesz zastosować do tego Ipę lub zmywacz silikonu z novola.
Zadbaj o to by felgi przez pierwsze 24 godziny od aplikacji nie miały kontaktu z wodą.
"Lepszego sposobu na ułatwienie mycia felg nie ma także śmiało kupować powłokę." oj zgodze sie zgodze, zrobic raz a porzadnie, odwdzieczy sie bajecznie prostym myciem !