cykający przekaznik
cykający przekaznik
Witam
Mam problem w mojej s4 b5 99r
Przy naciśnięciu na pedał hamulca co chwilę cyka prawdopodobnie przekaźnik( coś przy nogach kierowcy)
Dzieję się to tylko pod czas jazdy, na postoju nic nie cyka
Do tego podczas cyknięcia lekko mryga światło
Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd ABS/ESP i wtedy nie było tego cykania, po usunięciu błędu to wkurzające irytujące cykanie wróciło ;/
Który przekaźnik jest od tego ABSu ? da się go jakoś sprawdzić? czy to wina leży gdzie indziej?
Mam problem w mojej s4 b5 99r
Przy naciśnięciu na pedał hamulca co chwilę cyka prawdopodobnie przekaźnik( coś przy nogach kierowcy)
Dzieję się to tylko pod czas jazdy, na postoju nic nie cyka
Do tego podczas cyknięcia lekko mryga światło
Jakiś czas temu wyskoczył mi błąd ABS/ESP i wtedy nie było tego cykania, po usunięciu błędu to wkurzające irytujące cykanie wróciło ;/
Który przekaźnik jest od tego ABSu ? da się go jakoś sprawdzić? czy to wina leży gdzie indziej?
- pawelosinski83
Podepne sie pod temat. W mojej s4 99r mam to samo z tym że cyka mi ten przekaznik nawet podczas jazdy. Jak on cyka to przygasają xenony, jeden nawet sie spalił. Dodatkowo podczas hamowania pedał minimalnie skacze a dosłownie na toczeniu auta abs zaczyna buczeć i mam strzał w hamulce że auto dęba staje. Zamieniłem przekaznik ale bez rezultatu. Czujniki abs podobno są ok. Spotkał się ktoś z czymś takim? Jak nie ogarne to oddam do serwisu BOSCHa :/
nie wiem czy to pomoże ale mi kiedyś cykał przekażnik w audi a6 c5, ten od świateł awaryjnych, wymieniłem ze trzy te przekaźniki i cały czas było to samo (przekażnik był cały z tym trójkątem awaryjnych), byłem w 4 serwisach nieautoryzowanych i każdy próbował ale nikt nie znalazł przyczyny :)) wkońcu pojechałem do ASO, zapłaciłem chyba z 500 czy 600 bo okazało się że muszą wymienić całą kolumnę tych włączników kierunkowskazów
, wymienili i problem się skończył...może to jakaś podpowiedz, auto było z podobnych roczników jak obecne S4 także pewnie te same podzespoły....

S8 D4
Właśnie wczoraj zauważyłem u mnie to samo. Może rzeczywiście przełącznik zespolony ma już dosyć.prnit pisze:nie wiem czy to pomoże ale mi kiedyś cykał przekażnik w audi a6 c5, ten od świateł awaryjnych, wymieniłem ze trzy te przekaźniki i cały czas było to samo (przekażnik był cały z tym trójkątem awaryjnych), byłem w 4 serwisach nieautoryzowanych i każdy próbował ale nikt nie znalazł przyczyny :)) wkońcu pojechałem do ASO, zapłaciłem chyba z 500 czy 600 bo okazało się że muszą wymienić całą kolumnę tych włączników kierunkowskazów![]()
![]()
, wymienili i problem się skończył...może to jakaś podpowiedz, auto było z podobnych roczników jak obecne S4 także pewnie te same podzespoły....
Wymienię przełącznik zespolony i dam znać czy to pomogło.
BTW przy wyłączonych światłach problem u mnie nie występuje, sprawdź to u siebie.
Tutaj gość też toczył wojnę z tym tematem http://www.pistonheads.com/gassing/topi ... 6&t=789763
BTW przy wyłączonych światłach problem u mnie nie występuje, sprawdź to u siebie.
Tutaj gość też toczył wojnę z tym tematem http://www.pistonheads.com/gassing/topi ... 6&t=789763