Witam. Niedawno zmieniłem zaciski w swojej esce na zaciski Brembo z S8. W komplecie do zacisków były dwa komplety klocków - TRW oraz BOSCH. Po założeniu zacisków i pierwszym wyjeździe podczas hamowania słychać było metaliczny pisk ale myślałem, że to kwestia ułożenia albo dotarcia klocka. Niestety zrobiłem około 400km w jeździe miejskiej i metaliczny pisk nie ustał dlatego też postanowiłem zmienić klocki TRW na Boscha. Efekt niestety mizerny-piszczenie nie ustało. Ponadto zdiagnozowałem, że piszczy tylko prawy zacisk- od strony pasażera. Próbowałem smarować, czyścić oraz zastosowałem wszelkie metody które przyszły mi do głowy ale problem nie ustał. Czy ktoś z Was miał może taki problem i może mi pomóc?
Hamulce normalnie działają ale pisk który wydaje prawy jest niepokojący, głos można porównać do tarcia paznokciem po tablicy. Mam również wrażenie, że gdy hamulce są zimne to ten pisk nie występuje. Pozdrtawiam

Pisk prawego zacisku/klocków podczas hamowania
Według mnie adaptery są wykonane porządnie i centrycznie, 100% pewności nie mam. Masz rację, ewidentnie pisk ma charakter metaliczny. Pozostało mi chyba znów zwalić koło, zacisk i kombinować :p Zastanawiające jest tylko to, że hamulce nie biją i gdy są zimne nie piszczą, wczoraj to przetestowałem. 
Nie wiem jakie to ma znaczenie ale patrząc na zaciski z S8 D2 to moje mają jakieś inne zabezpieczenie klocka. Wszystkie, które widzę mają klocek zabezpieczony normalnie blaszkami i bolcami a moje mają tylko taki dziwny powyginany drucik. Odpinam go i klocki wyjeżdzają. Ktoś coś przy nich grzebał?
EDIT: Chyba, że żle patrze i wszystkie zaciski z S8 D2 mają w ten sposób montowane klocuchy
[ Dodano: 2016-08-29, 18:04 ]
Czy zaciski w S8 d2 i d2fl są takie same? Nie wiem jakie ja mam zaciski, w necie nie mogę nic znaleźć a na dodatek na klockach starł się numer seryjny. Czy ktoś jest w stanie wrzucić tutaj zdjęcia takowych zacisków? Mój zacisk jest praktycznie identyczny co ten na zdjęciu tu :
https://lh3.googleusercontent.com/4pnap ... 31-h580-no
4`ro tłok,brak mu napisu Porsche a od wewnętrznej strony na wytłoczone "Brembo".
Adaptery wycentrowane, wszystko poczyszczone a problem dalej jest. Przy delikatnym hamowaniu dzwięku nie ma, przy średnim jest pisk a przy mocnym wciśnięciu dzwięk znów cichnie. Wydaje mi się, że to wina klocków ale z racji tego, że nie wiem jakie mam zaciski to nie jestem w stanie zamówić nowych. Pozdro!
EDIT:
Zaciski są identyczne jak tu : http://allearchiwum.pl/hamulce_porsche_ ... 42443.html
Czyli teoretycznie są z Porsche 993 GT2 ale po numerze klocki do tego samochodu są zupełnie inne niż te które widać na zdjęciu.. Brak mi siły już na to :/
[ Dodano: 2016-08-29, 18:28 ]
[ Dodano: 2016-08-29, 18:29 ]
pomoże ktoś?

Nie wiem jakie to ma znaczenie ale patrząc na zaciski z S8 D2 to moje mają jakieś inne zabezpieczenie klocka. Wszystkie, które widzę mają klocek zabezpieczony normalnie blaszkami i bolcami a moje mają tylko taki dziwny powyginany drucik. Odpinam go i klocki wyjeżdzają. Ktoś coś przy nich grzebał?
EDIT: Chyba, że żle patrze i wszystkie zaciski z S8 D2 mają w ten sposób montowane klocuchy
[ Dodano: 2016-08-29, 18:04 ]
Czy zaciski w S8 d2 i d2fl są takie same? Nie wiem jakie ja mam zaciski, w necie nie mogę nic znaleźć a na dodatek na klockach starł się numer seryjny. Czy ktoś jest w stanie wrzucić tutaj zdjęcia takowych zacisków? Mój zacisk jest praktycznie identyczny co ten na zdjęciu tu :
https://lh3.googleusercontent.com/4pnap ... 31-h580-no
4`ro tłok,brak mu napisu Porsche a od wewnętrznej strony na wytłoczone "Brembo".
Adaptery wycentrowane, wszystko poczyszczone a problem dalej jest. Przy delikatnym hamowaniu dzwięku nie ma, przy średnim jest pisk a przy mocnym wciśnięciu dzwięk znów cichnie. Wydaje mi się, że to wina klocków ale z racji tego, że nie wiem jakie mam zaciski to nie jestem w stanie zamówić nowych. Pozdro!
EDIT:
Zaciski są identyczne jak tu : http://allearchiwum.pl/hamulce_porsche_ ... 42443.html
Czyli teoretycznie są z Porsche 993 GT2 ale po numerze klocki do tego samochodu są zupełnie inne niż te które widać na zdjęciu.. Brak mi siły już na to :/
[ Dodano: 2016-08-29, 18:28 ]
[ Dodano: 2016-08-29, 18:29 ]
pomoże ktoś?