problem ze sprzeglem

Moderatorzy: buba, Mod-Team

JUZIU

problem ze sprzeglem

Post autor: JUZIU »

WITAM. Panowie mam audi a6 c5 2.7 bit manual i sprzegło w secie docisk od rs4 i tarcza kevlar. Sprzęgło ładnie klei ale berdzo cieżko z dużym oporem pracuje pedał sprzegła. Napewno cos jest nie tak bo kilka osób które znają sie na 2.7 lub maja mocne 2.7 na spiekach lub fx to i ni chodzi tak ciezko pedał. Wymienilem wysprzeglik ale nic nie dało. Gdzie moze byc przyczyna tego? moze to byc wina pompki tej przy pedale?
Awatar użytkownika
RRyb

Post autor: RRyb »

ten typ tak ma. Rsowe sprzęgło chodzi po prostu tak ciężko. Miałem seryjne s4kowe sprzęgło to było mięciutkie, założyłem rsowe to już twarde jak beton, jeździłem trzema fx'ami i tamte chodzą dużo lżej. Także nic się nie martw tak musi być ;-)
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

U mnie na odwrot znowu. Ori eskowe byl beton wsadzilem rs i jest lux kobieta mega zadowolona.
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
Bieniek

Post autor: Bieniek »

Jachyr pisze:U mnie na odwrot znowu. Ori eskowe byl beton wsadzilem rs i jest lux kobieta mega zadowolona.
Mam dokładnie takie same odczucia.
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Fx miekki... u mnie
JUZIU

Post autor: JUZIU »

Dzięki za odpowiedzi:) a może być tak że ta pompka przy pedałem coś nie domaga czy ona jest zawsze tylko sprawna lub zepsuta? Tzn. Czy ona może jakoś nie domagać?
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Tez mam problem sprzegla ale w sierpniu ogarniam... wpada pedal... silownik przy skrzyni nowy ale wychodzi ze pompka przy pedale umiera...
Awatar użytkownika
atom1

Post autor: atom1 »

no jasne ze moze, szczegolnie w korkach jak zacznie mietosic plyn, z reguly jak pada wysprzeglik to cieknie, pompka przy geju przepuszcza
ODPOWIEDZ