Objawy popękanych głowic w rs4.
Objawy popękanych głowic w rs4.
Ktoś coś wie jakie są objawy popękanych głowic w rs4 b5 . Nię mogę dojść do ładu z moim autem. Nowe turbo ori, coolery wagnery Sidowe, ,wydech ,strojenie iiii powyżej 6000obr falowanie mimo stałego doładowania. Na seryjnym sofcie zdecydowanie lepiej , ale też występuje. 430km przy 5800 i urywanie ,że mruga czasem check silnika. Wszystkio nowe,zaworki ,czujniki filtry. Sid twierdzi ,że głowice mają winę. Ktoś coś wie ? Z góry dzięki.

- SID
- Tytuł użytkownika: 4 x Turbo
masz popękane głowice, motor kiedy się nagrzeje powoduje większe szczeliny i pewnie kłopoty w falowaniu
mierzenie jego na szczelność gdy jest zimny może nic nie pokazać
ja w swoim obecnym RS4 Black stwierdziłem że przy 150tyś km będzie miał popekane głowice i wbrew wszystkim innym rozebrałem motor
i miałem racje , na każdej głowicy było kilka pęknięć, oczywiście kupiłem inne głowice 2,4, zrobiłem je i już założyłem
taki to urok współpracy Audi z Cosworth (z jakiego materiału oni zrobili te głowice to ja nie wiem)

mierzenie jego na szczelność gdy jest zimny może nic nie pokazać
ja w swoim obecnym RS4 Black stwierdziłem że przy 150tyś km będzie miał popekane głowice i wbrew wszystkim innym rozebrałem motor
i miałem racje , na każdej głowicy było kilka pęknięć, oczywiście kupiłem inne głowice 2,4, zrobiłem je i już założyłem
taki to urok współpracy Audi z Cosworth (z jakiego materiału oni zrobili te głowice to ja nie wiem)