Objawy popękanych głowic w rs4.

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Jacars4

Objawy popękanych głowic w rs4.

Post autor: Jacars4 »

Ktoś coś wie jakie są objawy popękanych głowic w rs4 b5 . Nię mogę dojść do ładu z moim autem. Nowe turbo ori, coolery wagnery Sidowe, ,wydech ,strojenie iiii powyżej 6000obr falowanie mimo stałego doładowania. Na seryjnym sofcie zdecydowanie lepiej , ale też występuje. 430km przy 5800 i urywanie ,że mruga czasem check silnika. Wszystkio nowe,zaworki ,czujniki filtry. Sid twierdzi ,że głowice mają winę. Ktoś coś wie ? Z góry dzięki.
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Mierzyles cisnienie na cylindrach ?? Co dokladnie faluje?? Zaplon tnie??
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

masz popękane głowice, motor kiedy się nagrzeje powoduje większe szczeliny i pewnie kłopoty w falowaniu
mierzenie jego na szczelność gdy jest zimny może nic nie pokazać

ja w swoim obecnym RS4 Black stwierdziłem że przy 150tyś km będzie miał popekane głowice i wbrew wszystkim innym rozebrałem motor
i miałem racje , na każdej głowicy było kilka pęknięć, oczywiście kupiłem inne głowice 2,4, zrobiłem je i już założyłem
taki to urok współpracy Audi z Cosworth (z jakiego materiału oni zrobili te głowice to ja nie wiem)
Obrazek
Jacars4

Post autor: Jacars4 »

Zacznę od zmiany głowic bo tylko to mi zostało. Głowice 2.4 mam sprawdzone i na dniach wlecą w motor.
Awatar użytkownika
SID

jak ściągniesz stare to odrazu będziesz widział czy popękane są między zaworami wydechowymi
Obrazek
luk448

Post autor: luk448 »

Jak je zdejmiesz to jak beda bardzo zajebane to przemyj je czyms i wtedy bedzie widac czy sa popekane miedzy zaworami.Mialem tak kiedys w innym aucie.Po zdjeciu nic nie bylo widac,dopiero po doglebnym czyszczeniu powychodzily mikropekniecia miedzy zaworami.
Awatar użytkownika
SID

to jest na wydechowych więc tam zawsze jest dobrze widać, zrobie Wam jutro foto swoich
Obrazek
ODPOWIEDZ