Witam, w sobotę stała sie rzecz tragiczna, próbowałem uciec autem ze skrzyżowania gdy nagle podczas ruszania zaświecił sie check engine oraz ABS i trakcja, auto straciło zupełnie zapał do jazdy. Ledwo wrocilem do domu, podpiąłem skaner i okazało sie ze wystąpił blad P0103. Skasowałem lecz blad od razu wrócił. Stwierdziłem ze zamienię przeplywke na inna, która miałem w garazu. Zmieniłem przeplywke(sprawna) skasowałem blad ale blad wciąż jest. Sprawdziłem cała drogę of filtra w gore i wszystko jest jak należy. Moze ktos z Was ma jakies pomysły co sprawdzić?
Tak, druga przeplywka jest napewno sprawna, bo ja nauczony doświadczeniem i zbieram jak mam okazje takie drobne części. Dzis po pracy zajrzę do przepustnicy, ostatnio wymieniałem trójnik Y koło przepustnicy moze tam sie cos odpięło i to przeoczyłem. Dzięki Koledzy za tak szybka pomoc!
miałem dokładnie tak samo jak po grzebaniu w garażu nie dokręciłem opasek na trójniku przepustnicy i zrzuciło rurę, kawałek przejechałem, a pierwsze mocniejsze depnięcie i check + abs, ale błędów nie było, po założeniu rury i odpaleniu było ok