Blad P0103 problem ze znalezieniem przyczyny

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Klein94

Blad P0103 problem ze znalezieniem przyczyny

Post autor: Klein94 »

Witam, w sobotę stała sie rzecz tragiczna, próbowałem uciec autem ze skrzyżowania gdy nagle podczas ruszania zaświecił sie check engine oraz ABS i trakcja, auto straciło zupełnie zapał do jazdy. Ledwo wrocilem do domu, podpiąłem skaner i okazało sie ze wystąpił blad P0103. Skasowałem lecz blad od razu wrócił. Stwierdziłem ze zamienię przeplywke na inna, która miałem w garazu. Zmieniłem przeplywke(sprawna) skasowałem blad ale blad wciąż jest. Sprawdziłem cała drogę of filtra w gore i wszystko jest jak należy. Moze ktos z Was ma jakies pomysły co sprawdzić?
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

ta druga przepływka jest na pewno sprawna ?
bo wygląda na przepływkę
Obrazek
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

Odepnij wtyczke od przeplywki i zobaczysz czy sie uspokoi
PlemnikS4

Post autor: PlemnikS4 »

Sprawdź przepustnicę
30 tonowa muzyka 6 cylindrowego doładowanego silnika zwiastuje ziemi gniew buuuuuuuuhahahhahahha
Klein94

Tak, druga przeplywka jest napewno sprawna, bo ja nauczony doświadczeniem i zbieram jak mam okazje takie drobne części. Dzis po pracy zajrzę do przepustnicy, ostatnio wymieniałem trójnik Y koło przepustnicy moze tam sie cos odpięło i to przeoczyłem. Dzięki Koledzy za tak szybka pomoc!
Awatar użytkownika
pawelosinski83

Post autor: pawelosinski83 »

miałem dokładnie tak samo jak po grzebaniu w garażu nie dokręciłem opasek na trójniku przepustnicy i zrzuciło rurę, kawałek przejechałem, a pierwsze mocniejsze depnięcie i check + abs, ale błędów nie było, po założeniu rury i odpaleniu było ok
Klein94

Problem był błahy! Spadła opaska z węża od intercoolera! Dzięki Koledzy za pomoc! Pozdrawiam!
ODPOWIEDZ