Wydech do S4 2001 ( 4 sondy lambda )

Moderatorzy: buba, Mod-Team

kurzy79

Wydech do S4 2001 ( 4 sondy lambda )

Post autor: kurzy79 »

Witam.
Jestem w trakcie zbierania gratów na modyfikację S4.
Ogólnie idzie mi to jak krew z nosa bo co temat to różne opinie, różne pomysły.
Zresztą gratów na rynku też brakuje.

Temat: wydech. ( S4 z czterema sondami lambda )

Co polecacie ? Ważne jest to, ze po włożeniu wszystkich gratów na pewno trochę minie zanim przystąpię do strojenia auta ( bo to ja nie będę miał czasu a jak ja będę miał to firma strojąca nie będzie miała itp.) Co zrobić? chodzi mi po głowie temat aby kupić cały wydech np. od Sida ale założyć na razie tylnią część a w czasie strojenia założyć przód i wyłączyć drugie sondy. Z drugiej strony nie podoba mi się dzwięk wydechu bez katów wiec może jednak pozostawić je albo jeszcze lepiej wymienić na sportowe ( jaka cena ? )

Ogólnie opieram się na projekcie aw69 bo to najbliższe temu co chcę osiągnąć.

Proszę o rady.[/u]
pm-motorsport
Tytuł użytkownika: rajdy

Post autor: pm-motorsport »

Katalizator metalowy taki jak jest u Sida i nie blokuje nic a na przeglad mozesz jechac bez problemu kosztuje 300zł .A wydech zrób cały przed strojeniem i nie konbinuj.
Racer

Post autor: Racer »

pm-motorsport pisze:Katalizator metalowy taki jak jest u Sida i nie blokuje nic a na przeglad mozesz jechac bez problemu kosztuje 300zł .A wydech zrób cały przed strojeniem i nie konbinuj.
Popeiram kolege najlepiej zalozyc sport katy.Wydech caly dopiero strojenie....
kurzy79

Post autor: kurzy79 »

A czy po założeniu całego wydechu i katów metalowych ( pozostawie wszystkie sondy) przed programem nie będzie sypać błędami ??
ktokolwiek
Post autor: ktokolwiek »

Tego to nawet najstarsi górale nie wiedzą :) Najlepiej w miare szybko po zrobieniu wydechu kierować się na strojenie :)
ODPOWIEDZ