S4 by Steri

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Steri

S4 by Steri

Post autor: Steri »

Siemanko, jako, że pogoda jest brzydka i spędzam dzień w domu postanowiłem opisać swoją Eske :) W moim posiadaniu od półtora roku.Auto z 99r polift, z rarytasów to szyberdziura, recaro i navi :)Jak na przysłowiową serię po kupnie zrobiony pakiet startowy, między innymi uszczelnienie silnika, wymiana kupy wężyków i różnych pierdółek które nosiły ślady użytkowania:) Od razu zrobiony rozrząd, hamulce, zawieszenie i cała masa rzeczy o których teraz już nie pamiętam :D Po zakupie auto wyglądało tak :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jako, że jestem totalnie zakręcony na punkcie Eski szybko zacząłem coś z nią kombinować i tak na pierwszy ogień poszedł grill (wiem, że china ale mi się podoba xd) i Y pomalowany na pomarańczowy fluo ;) oraz kiera została obszyta i trochę przerobiona co by się lepiej w łapach trzymała ;d
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W między czasie wywaliłem katy i pre-caty co poprawiło dzwięk auta :)
https://www.youtube.com/watch?v=of03dh40CHg

Szybko mi się ten pomruk znudził więc wpadł przelot 2x2.5" na dwóch tłumikach :evil:i brzmiał tak https://www.youtube.com/watch?v=r5c4w9mUexs
Wydech robił niesamowitą robotę ale codzienna jazda z nim sprawiała ból głowy więc ustąpił miejsca seryjnemu z Rs4 na końcowym tłumiku :) Kolejnym etapem układanki były świece i ic z rs4, wpadła też 16 rzędowa chłodnica oleju i Motul 300V 15w50.
Po zimie wpadły nowe kapcie z bmw x5 (nie wiem co mnie wtedy podkusiło żeby je kupić :P) i została zrobiona korekta i polerka lakieru. Auto wtedy wyglądało tak :)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Tak ska wyglądała przez cały sezon po którym przyszedł kolejny niosąc ze sobą nowe gifty ;d w między czasie zmieniłem stan cywilny (podobnie jak z kołami z bmw :evil: )

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Jak już pisałem wcześniej po zimie wpadły nowe fanty :) Udało mi się pożegnać felgi z x5 i zakupić Oz Superleggera 18x8 z oponkami 225/40 co mnie bardzo cieszy gdyż waga tych z bmw to prawie 30kg natomiast Oz z oponą ważą 18.7kg :)
Obrazek

Wisienką na torcie został przedni zderzak z którego jestem mega zadowolony :) Wszystko zastąpione plastrem miodu, wloty zostały przerobione, na koniec dorzuciłem dokładkę z LCR i tak to teraz wygląda 8-)
Obrazek

A i zapomniałem o gwincie który nabyłem od Papola, do codziennej jazdy idealny :) tył Koni a przód Krowi :mrgreen: (fk g36) :) Myślę, że więcej w wyglądzie nic się nie zmieni gdyż tak wyobrażałem sobie właśnie audi :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W najbliższym czasie wybieram się na strojenie, wczoraj wymieniłem dv'ki na 710P także mam już wszystko po za wkładka K&N którą muszę jeszcze zakupić :)
To chyba tyle mojej opowieści, czekam na graty jak i hejty :D pozdro!
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Jest swietna... ciesze sie ze zawias sie spisuje...
Igor_s4

Post autor: Igor_s4 »

Ladna:)
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

Tak właśnie według mnie powinien wyglądać przód S4.

Widziałbym tu jeszcze ciemne szyby z tyłu i ewentualnie sprawdził co by zdziałały czarne środki reflektorów.

Poza tym wszystko na plus wyposażenie i wygląd. ;-)
HoLeK

Post autor: HoLeK »

Przód marzenie. Niestety Steri ale bedziesz musiał się zgodzić na plagiat bo wygląda pięknie :mrgreen: Dobrze że sie pozbyłeś tych felg z x5 szpeciły strasznie.
Jak dla mnie idealna, będę swoją próbował do takiego stanu doprowadzić ;-) Powodzenia !
Awatar użytkownika
Admin RS

Post autor: Admin RS »

Esa cudo ten zderzak dodał jej charakteru wrzuć jakieś ledy w pozycje będzie lepszy efekt :-)
Steri

Panowie wielkie dzięki za słowa uznania ;d co do świateł to są białe ledy założone :) śmiało Holek nie będę miał nic przeciwko jak będziesz szedł w tą stronę co ja ;)
Awatar użytkownika
ADI

Post autor: ADI »

Idealna :-) Jak oglądam takie eski to aż mam chęć kupna z powrotem b5 :evil:
Awatar użytkownika
Admin RS

Post autor: Admin RS »

Steri mogę dodać jakąś fotkę na moją stronkę :?: 8-)
Jacekv5

Post autor: Jacekv5 »

Jest fajnie i powodzenia w modach. Eska naprawdę zadbana i tak trzymaj. Szerokości
lukaszlsw

Post autor: lukaszlsw »

Bardzo ładna jest!:) Pomimo że to kombi chętnie bym ją widział u siebie w garażu:P
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

Zajebiste auto :)
Steri

Jasne Admin śmiało :)
gowor86

Post autor: gowor86 »

Auto ladnie się prezentuje.
a czyszczenie felg białym materialem rewelacja :mrgreen:
luk448

Post autor: luk448 »

Ladnie sie prezentuje.Skad brales plaster miodu do kratek?Duzo roboty z tym?
ODPOWIEDZ