Wyjecie turbin

Moderatorzy: buba, Mod-Team

aw69

Post autor: aw69 »

nie no prosze cie :) to ze mokra z zewnątrz to w 99 % jakas nieszczelność na przewodzie samrującym turbosprężarkę :) albo wyciek oleju spod dekli zaworowych i to dość znaczny jeśli turbina juz cała mokra....ja obstawiam wyciek spod dekla zaworowego...
Obrazek
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Popieram aw69 na calej lini. 2,7T niestety strasznie lubia sie pocic. A ty buba cos przewrazliwiony jestes. Ile czasu przebywasz z flyerem ? :mrgreen:

Troche mokro i od rauz turbiny wyciagac :) Jak nie kopci to nic sie nie dzieje :) Wyeliminuj najpierw tą nieszczelnosc co ustalilsmy :!:

Moja na zimnym troche kopci ioleju ubywa z 1,5l na dyche. i ani mi sie sni szukac przyczyny :mrgreen: Niech jej idzie na zdrowi :lol:

BTW : naprawde latwiej wyjac silnik niz meczyc sie wydlubywaniem stamtad turbiny :) Chyba ze ktos ma wprawe ;-)
Obrazek
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

nie jestem przewrazliwiony ;-)

zrobilem fotki i wyglada to tak

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wkurwiony jestem na maxa bo nie wiem co mam z tym zrobic
aw69

Post autor: aw69 »

no zasyfione deko....z biegiem lat troche sie nazbierało moze cybanty luźne i deko sie sączy.....ale ogolnie widać że syf oblepiony juz kurzem i błotem wiec jakos notorycznie się nie leje.....podokręcaj cybanty umyj ten całość dobrze benzyną ekstrakcyjną i obserwuj czy gdzieś się nie sączy
ODPOWIEDZ