Wymiana wyświetlacza FIS w liczniku S4/RS4

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Wymiana wyświetlacza FIS w liczniku S4/RS4

Post autor: SID »

taki nowy FIS dziś dostałem - u mnie w S4 już linie się pojawiły,
za tydzień dam foto z relacji wymiany - elektryk ze szkoły jestem więc mysle że dam rady ;-)
ogólnie pada układ elektr. na taśmie zasilającej i z tego powodu linie padają w wyświetlaczu
koszt około 200-220 zł to nie wiele w porównaniu z konkurencja na allegro

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

SID proponowalbym kolbą nie podchodzic (wykonalne ale moze byc licho bez doswiadczenia ) .

Lutowajka na gorace powietrze i troche wprawy da ladnie rade ;)

Masz ich wiecej czy tylko ten jeden ?
Obrazek
Awatar użytkownika
skalarx

Post autor: skalarx »

nosb pisze:SID proponowalbym kolbą nie podchodzic (wykonalne ale moze byc licho bez doswiadczenia ) .

Lutowajka na gorace powietrze i troche wprawy da ladnie rade ;)

Masz ich wiecej czy tylko ten jeden ?
Dokładnie. Też bym w jeden wszedł. Już kiedyś sam wymieniałem, więc mam wprawę :mrgreen:
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

z wyianą dam napewno rady bo 6 lat szkoły + za dawnych czasów hobby i licencja radoamatora zobąwiązuje :-)

widze że zainteresowanie jest wyswietlaczem wiec postaram sie do 2 tyg. mieć ich pare sz,
ale poczekajcie aż wymienie ten w swoim i go sprzwdze, poniewaz :

- orginalny FIS jest z VDO a orginal kosztuje pewnie z 600-800zl, na rynku są tylko zamienniki innych firm oferowane wlasnie na allegro
Obrazek
Marcins

Post autor: Marcins »

Jak bedzie wsio z nim ok to chyba bede chetny :D , tylko kto mi to wymieni hehehe

pzdr
M
Awatar użytkownika
skalarx

na bank chińszczyzna ale może jakoś świeci. Ja jeszcze sprawdzę kolesi którzy naprawiają FISy. Koszt to coś koło 150PLN a efekt podobno :shock: I rok gwarancji dają. Wysyłasz kurierem w poniedziałek a w środę zakładasz i jedziesz.
Marcins

Post autor: Marcins »

skalarx pisze:na bank chińszczyzna ale może jakoś świeci. Ja jeszcze sprawdzę kolesi którzy naprawiają FISy. Koszt to coś koło 150PLN a efekt podobno :shock: I rok gwarancji dają. Wysyłasz kurierem w poniedziałek a w środę zakładasz i jedziesz.
Taa takie proste tylko juz to widze jak wsiadam do fury rozkrecam licznik łamiac pewnie po dordze pare czesci i odlutowuje wyswietlacz hehe, ja oprocz tego ze musze kupic wyswietlacz to jescze musi mi to ktos zalozyc :)

Chyba jednak do tego Opoczna zadzwonie bo tam to robia i zapytam ise co i jak ...

pzdr
M
Awatar użytkownika
skalarx

Marcins pisze:
skalarx pisze:na bank chińszczyzna ale może jakoś świeci. Ja jeszcze sprawdzę kolesi którzy naprawiają FISy. Koszt to coś koło 150PLN a efekt podobno :shock: I rok gwarancji dają. Wysyłasz kurierem w poniedziałek a w środę zakładasz i jedziesz.
Taa takie proste tylko juz to widze jak wsiadam do fury rozkrecam licznik łamiac pewnie po dordze pare czesci i odlutowuje wyswietlacz hehe, ja oprocz tego ze musze kupic wyswietlacz to jescze musi mi to ktos zalozyc :)

Chyba jednak do tego Opoczna zadzwonie bo tam to robia i zapytam ise co i jak ...

pzdr
M
No to tym razem szkoda, że nie mieszkasz w Rzeszowie :lol:

:arrow: http://www.audiworld.com/tech/elec183.shtml

szkoda tylko, że nie można dostać tego ChipQuik'a którego gość urzywa :-/

działa zajebiście http://www.youtube.com/watch?v=FTQqjggeklo
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

http://aceef.pl/

oni jeszcze robia i jest git

100zl plus przesyłka