IC są większe od seryjnych, szkoda że brakuje im wieszaków jakie maja seryjne IC (zawsze można dospawać)
i brakuje do pełni szczęścia uchwycików bolców na montaż kierownicy powietrza (zawsze pręcik fi3mm można dospawać na wzór ori)
mam na tel porównanie IC OEM i chinoli , jak czas będzie to dziś wiecozrem wrzucę
Rydel pisze:czy oem prowadnice powietrza w s4 nie ograniczają mocno wydajności tych coolerów?
pytam bo nie wiem
raczej kieruja powietrze na IC
ale te alu IC mają większa powierzchnie i przydały by się tam szersze kierownice
OEM S4 napewno będą lepszym rozwiązaniem niż ich całkowity brak
Hm jakos nie wiem ale centralny to centralny... tam dalej jest jak w piecu i nie wiem jakie musialy by byc te coolery zeby pomoglo ... wagner chyba... napewno bedzie lepiej ale za ta kwote mozna miec pozadny centralny i tez nie bylo by sladu ze jest...
wiem, że kierują powietrze ale ta prowadnica jest prawie całkiem zasłonięta przez halogen i jest malutka. o to mi chodziło. do tych nowych co masz jak dla mnie mogłyby być inne
Ktoś wogóle już na tym jeździ i ma coś do powiedzenia? Moje leża w kartonie i pewnie troche zejdzie zanim je zamontuję. Mam tylko nadzieję że nie będzie aż tak źle.
Seryjne s4 prowadnice sa do dupy... mialem eresowe coolery to wiecej zaslanialo niz naprowadzalo dlatego postaralem sie o eresowe kierownice... po mimo to i tak najlepsza robote robi centralny ktory zalozylem w koncu...
SID pisał ze na tych bocznych jeżdżą fury 450+ i dają radę. Cos poza SMIC bylo w nich zmieniane? Ja z centralnego zrezygnowałem z tego względu ze koszty a wydajność na SMIC miala się sporo poprawić.
w Sportmile 2 auta miały je zamontowane
mocowo coś 400-440ps
na 500ps bym teog nie polecał a tylk ocentralny lub Wagnera Smic
te chinole są poprostu dobrą alternatywą dla tych którzy mają OEM K03 po programie i wydechu
lub zamontowane K04 w okolice 400ps
można to cenić za niską cenę, łatwość montażu, bez ingerencji w zderzak itp
Ok, ja bardziej pytam czy Ci ze sportmile mieli kombinowane cos z dopływem powietrza, czyli inne kierownice itd. Nie chce ich montować a później wywalać za tydzień bo trzeba zmienić kierownice. Przezorny zawsze ubezpieczony :D