Seryjne turbiny moc maxymalna ?

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

Pawel_M pisze:A jak ma się to do paliwa 98 ?? Mam turbiny z rs4 i nie ukrywam że chciałbym zrobić 450+ na hybrydzie. Pytanie tylko czy jest to wogule realne skoro na forum znalazłem informację że na seryjnych turbinach z rs4 można zrobić 400-420Ps
Paweł znam przypadek którego już na szczęście nie ma (rs4b5): seria icki, wydech, program, rzekomo hybrydy rs4/rs6 (okazało się później przy rozbieraniu, że to seria turbo rs4 a nie żadne hybrydy) na paliwie 98.... i dla fanaberii właściciela wykres na generatorze wykresów na 499 KM ! ;d :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: także jak już powiedziałem, w Polsce wszystko można :mrgreen: a że to auto dostawało od zdrowego czyszczonego b7 to już inna bajka... 8-) na szczęście było minęło i takie historie już w tym aucie (b5) nie istnieją i nie mają miejsca, wręcz przeciwnie ;)
Arek_HB
Tytuł użytkownika: Arek_HB

Post autor: Arek_HB »

Aj no Rafciu, ten przypadek tych hybryd to wgl inna sprawa...mozna by opisac jeszcze wiecej na temat tego setupu na 499koni...

Wracajac do tematu k04, tak jak napisal Sid, na hybrydach k04 z rs4 i wiekszymi wirnikami mozna osiagnac spokojnie 450+ nawet na pb98, ale wszystko zalezy oczywiscie od reszty osprzetu i stanu silnika.
ghost

Post autor: ghost »

Na tym forum od jakiegoś czasu krążyła legenda ,że nie da się wiecej jak 420ps i chu%^& tym bardziej na seryjnej głowicy...

To ja się pytam ... CO TO TO JEST ? :mrgreen:

Obrazek

k04 rs4 hybryda - boost 1.29 bar można by to jeszcze trochę podciągnąć :-)
Oczywiscie LPG a nie jakieś tam Vpowery i e85... ;-)
Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

K03 seria :roll:

Obrazek

i to też

Obrazek
Awatar użytkownika
Jachyr

Post autor: Jachyr »

Pytanie tylko po co i ile to pojezdzi?? Nie lepiej miec zapas i aby turbo chodzilo na ,,luzie"??
Jeśli nie widziałeś jeszcze Boga... To dlatego, że nie jeździsz wystarczająco szybko...
rwtnt

Post autor: rwtnt »

To się zgadza wysra się po 10tys albo kilku intensywnych przejazdach przez miasto ale wykres był wiadomo :)
marko

Post autor: marko »

buba pisze:K03 seria :roll:

Obrazek

i to też

Obrazek
wszyscy wiedza buba ze lales do zbiornika spirytus ze wschdy i w siebie dlatego masz taki wynik :mrgreen:
Awatar użytkownika
buba

rwtnt pisze:To się zgadza wysra się po 10tys albo kilku intensywnych przejazdach przez miasto ale wykres był wiadomo :)
skąd ten wniosek? Jakoś jeździ od roku i nic się nie dzieje. nawet na mniejszym doładowaniu niż gotowiec sporteca
Pawel_M

Post autor: Pawel_M »

ghost pisze:Na tym forum od jakiegoś czasu krążyła legenda ,że nie da się wiecej jak 420ps i chu%^& tym bardziej na seryjnej głowicy...

To ja się pytam ... CO TO TO JEST ? :mrgreen:

Obrazek

k04 rs4 hybryda - boost 1.29 bar można by to jeszcze trochę podciągnąć :-)
Oczywiscie LPG a nie jakieś tam Vpowery i e85... ;-)
Jest to hybryda tylko na większym wirniku strony zimnej ( co to za wirnik ?? ) czy jakieś większe modyfikacje turbin ??
kurpiu

Post autor: kurpiu »

Pozwole sobie odpoweidziedz za Ghosta. Wirnik ssacy zmieniony na wiekszy slupek seria glowice seria kolektor ssacy seria, Y seria. Zmienione kolektory wydechowe , dolot do turbin i centralny IC
FB; Gekon garage
Oficjalna dystrybucja podtlenku azotu.
Modyfikacje mechaniczne.
Hamownia 4x4
ghost

Post autor: ghost »

kurpiu pisze:Pozwole sobie odpoweidziedz za Ghosta. Wirnik ssacy zmieniony na wiekszy slupek seria glowice seria kolektor ssacy seria, Y seria. Zmienione kolektory wydechowe , dolot do turbin i centralny IC

No i "delikatny" wydech do tego... :-P :mrgreen: Soft był robiony jeszcze pod ori kolektory więc coś tam jest do ugrania... ale nie tykam tego do wiosny...

BTW: Buba jakie dokładnie masz doładowanie i ile tys km zrobłeś na tym sofcie ? Ja na sportecu jakies 40 tys km i turbo zaczeło wyć jak by zaraz miało ekspolodować... :-) O popękanych kolektorach wydechowych chyba nie ma co wspominać bo tu kupa... Nigdy nie wiadomo kiedy się spieprzą :-| Co do rodzaju wirnika to ... nie mam pojęcia :mrgreen: oddałem specowi, wsadził 12 łopatek zamiast 8, zwiększył rozmiar koła kompresji i + własne patenty o których nie chciał za bardzo rozmawiać. Działać - DZIAŁA. Jeździ już rok i to pratycznie codziennie. Śmiało mogę polecić hybryde k04 :-) Co ciekawe dostałem gwarancje na rok bez limitu kilometrów. Mimo przejechania paru tysiecy km są cichutkie jak bym je dopiero do auta wsadził.
Pawel_M

Post autor: Pawel_M »

ghost pisze:
kurpiu pisze:Pozwole sobie odpoweidziedz za Ghosta. Wirnik ssacy zmieniony na wiekszy slupek seria glowice seria kolektor ssacy seria, Y seria. Zmienione kolektory wydechowe , dolot do turbin i centralny IC

No i "delikatny" wydech do tego... :-P :mrgreen: Soft był robiony jeszcze pod ori kolektory więc coś tam jest do ugrania... ale nie tykam tego do wiosny...

BTW: Buba jakie dokładnie masz doładowanie i ile tys km zrobłeś na tym sofcie ? Ja na sportecu jakies 40 tys km i turbo zaczeło wyć jak by zaraz miało ekspolodować... :-) O popękanych kolektorach wydechowych chyba nie ma co wspominać bo tu kupa... Nigdy nie wiadomo kiedy się spieprzą :-| Co do rodzaju wirnika to ... nie mam pojęcia :mrgreen: oddałem specowi, wsadził 12 łopatek zamiast 8, zwiększył rozmiar koła kompresji i + własne patenty o których nie chciał za bardzo rozmawiać. Działać - DZIAŁA. Jeździ już rok i to pratycznie codziennie. Śmiało mogę polecić hybryde k04 :-) Co ciekawe dostałem gwarancje na rok bez limitu kilometrów. Mimo przejechania paru tysiecy km są cichutkie jak bym je dopiero do auta wsadził.
Kto robił hybrydy ??
Awatar użytkownika
buba

Teraz to 1,25-1.3 w peaku. Przelatane jakies 50kkm. Soft ustawiony byl chyba na 1.1 byl ale zmienilem N75 i troche uroslo :-D

Na sportecu mialem chyba tez 1.2
Awatar użytkownika
Rafal84

Post autor: Rafal84 »

Pawel_M pisze:
Kto robił hybrydy ??
zalezy kto wykres w paincie malowal buhahhaha ;)
Awatar użytkownika
LCQ

Post autor: LCQ »

buba pisze:Teraz to 1,25-1.3 w peaku. Przelatane jakies 50kkm. Soft ustawiony byl chyba na 1.1 byl ale zmienilem N75 i troche uroslo :-D

Na sportecu mialem chyba tez 1.2

miałeś seryjne N75? i jakie dałeś nowe?
ODPOWIEDZ