Opadający pedał sprzęgła

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ghost

Opadający pedał sprzęgła

Post autor: ghost »

Spotkał się ktoś z czymś takim ? A mianowicie...

Po nocnym postoju pedał sprzęgła opada 1-2 cm... tak jak by nie było do końca odpowietrzone i nie odbijało do właściwej pozycji. Przy okazji pojawiał się objaw z trudnym włączeniem 1 i wstecznego biegu.

Po "podniesieniu" nogą pedału sprzęgła do wszystkim nam znanej górnej pozycji wszystko wraca do normy i sprzęgło pracuje już normalnie - wszystkie biegi chodzą tak jak powinny do następnego dnia ;-)

Ktoś się spotkał z taką usterką ? Gdzie szukać przyczyny ?

Pompa sprzęgła ? Wysprzęglik ? Tarcza i docisk są nowe Sachs od RS4...
Awatar użytkownika
RRyb

Post autor: RRyb »

Ja miałem podobnie i zupełnie padło. U mnie był wysprzęglik
Sprawdzanie szczelności układu podciśnienia (PW)
Bucik

Post autor: Bucik »

Wysprzęglik
ghost

Post autor: ghost »

Dzięki za odpowiedzi :-) Do wyboru mam : Sachs,ATE,LUK,TRW,LPR i jakiś zestaw naprawczy wysprzęglika... Naprawiał to ktoś ? Czy nie ma sensu się w to babrać tylko pakować nowy wysprzęglik ? Jakieś konkretne różnice między nimi czy wszystkie to jeden czort tylko w innym opakowaniu ? Skuszę się chyba na Sachsa chyba ,ze ktoś coś konkretnego poleci ?? :-)
Bucik

Post autor: Bucik »

ja wymieniałem na SACHA bo miałem od nich dwumas i sprzęgło wiec poleciałem po firme. Zestaw naprawczy :/ to nie są duże pieniądze kup nowy i wymień no chyba że się lubisz grzebać.
Awatar użytkownika
iparts

Post autor: iparts »

nowy najlepiej kupić i to lepszej firmy, Sachs może być :)
Zapraszamy forumowiczów do internetowego sklepu z częściami - http://www.iparts.pl
Awatar użytkownika
mogi90

Post autor: mogi90 »

Panowie ja bede wymienial sprzeglo i dwumas, warto wymienic ten wysprzeglik zeby pozniej nie bylo niespodzianek? :roll:
Awatar użytkownika
RooS

Post autor: RooS »

mogi90 pisze:Panowie ja bede wymienial sprzeglo i dwumas, warto wymienic ten wysprzeglik zeby pozniej nie bylo niespodzianek? :roll:
Jak masz dobry to nie musisz :P To nie łożysko oporowe, że w razie czego trzeba skrzynkę zwalić. Wymieniaj to co masz do wymiany chyba, że $ się nie liczy to i daj wysprzęglik i uszczelniacz na wale od strony skrzyni, nowe osłony przegubów itp itd :D
ODPOWIEDZ