Jarzma tylnych zacisków

4.2 V8 / 5.2 V10 / 6.0 W12 / 4.0 T

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
FOSS

Jarzma tylnych zacisków

Post autor: FOSS »

Koledzy, poszukuję do swojego A8 jarzm tylnych zacisków hamulcowych.
Generalnie zmieniam wszystko na zestaw z S8 D3 bo ten pasuje do A8 D3 bez większych przeróbek co szczególnie mnie cieszy w przypadku tyłu gdzie tylny zacisk zawiera silnik elektryczny do hamulca postojowego więc po założeniu zestawu od S8 pozostaje pełna jego funkcjonalność.

Na przodzie już od pewnego czasu siedzą eSkowe zaciski oraz tarcze 385mm z których jestem zadowolony ale plan obejmuje także tył i na koniec prawdopodobnie przewody w oplocie.

Na tył mam już wszystkie graty (tarcze 335mm, klocki, blachy osłaniające tarcze) ale utknąłem na jarzmach których dostępność jest praktycznie zerowa :evil:
Pytałem w wielu hurtowniach, w jednej nawet zamówiłem ale po oczekiwaniu 3 tygodnie okazało się, że jednak, pomimo wcześniejszych zapewnień, nie są dostępne :evil:
Szukanie na allegro używanych spełzo do tej pory na niczym - jedni nie mają, inni którzy twierdzą że mają po otrzymaniu mojego szczegółowego zamówienia wycofują się :evil:

Może przypadkiem ktoś ma w swoich zasobach magazynowych takowe jarzma... pod tarcze 335x22mm pasują fabryczne od S8 D3 i A8 D3 6.0W12
Producentem jest TRW.
Numery AUDI: 3D0.615.425.D (lewy) i 3D0.615.426.D (prawy)
Numery TRW: BDA695 (lewy) i BDA561 (prawy)

Pisałem też do kolegi SiD ale nie wiem czy będzie coś takiego miał więc piszę też ogólnie... może ktoś inny posiada albo wie kto może mieć... trochę mi się spieszy bo na urlopie klocki mi się skończyły a nie widzę sensu zakładać nowych jeżeli mam je za chwilę wyrzucić :-?
FOSS motorsport ... pl/de
Awatar użytkownika
SID
Tytuł użytkownika: 4 x Turbo

Post autor: SID »

dałem pw, więc tylko nowe, a używka allegro, hmm dziwne że nie ma tego tam, S8 tył mało popularny,
przewody w stalowym oplocie 200 zl do tego to nie majątek
Obrazek
Awatar użytkownika
FOSS

Post autor: FOSS »

SID pisze:dałem pw, więc tylko nowe
No nowe chciałem ale z TRW bo w hurtowni koszt ca. 140pln
W ASO 500netto, po zniżkach trochę mniej ale i tak cena mocno przesadzona... ale pewnie i bym zamówił gdyby nie to, że w ASO zamówienie z DE ale ze stanu magazynowego =0 więc termin realizacji bliżej nie znany :shock:
SID pisze: a używka allegro, hmm dziwne że nie ma tego tam, S8 tył mało popularny
S8 ogólnie mało popularny... na przody czekałem 3 miesiące i ten który kupiłem to był jedyny zestaw który się pojawił i był rzeczywiście oryginał S8.
Tyłów po S8 nawet nie szukam bo to jak szukanie igły w stogu siana - identyczne ma W12 a tego teoretycznie już trochę więcej... niestety tylko teoretycznie bo już 3 razy zamawiałem i sprzedający się wycofali. Handlarze lecą na cfaniaka, nie chcą sprzedać samych jarzm tylko chcą w komplecie z całymi zaciskami... ale kij im w oko, zamawiałem całe komplety ale pisałem szczegółowo że musi być od 6.0W12, jakie roczniki, jaka tarcza i numery części... noi handlarze nagle dochodzili do wniosku, że mają chyba inne, od innego silnika :evil:

No nic to, szukam dalej.
SID pisze:przewody w stalowym oplocie 200 zl do tego to nie majątek
Wiem, przewody będą na pewno... ale chcę to zrobić już po zmianie tyłu żeby poznać tą różnicę... o ile oczywiście będzie wyczuwalna :-P

[ Dodano: 2013-09-06, 23:26 ]
Temat nie aktualny.
Okazało się, że TRW już tego nie robi, zamiennika brak a znalezienie używki to jak szukanie igły w stogu siana... summa summarum zamówiłem nowe z ASO bo czas dokończyć mody ;-)
FOSS motorsport ... pl/de
ODPOWIEDZ