Generalnie zmieniam wszystko na zestaw z S8 D3 bo ten pasuje do A8 D3 bez większych przeróbek co szczególnie mnie cieszy w przypadku tyłu gdzie tylny zacisk zawiera silnik elektryczny do hamulca postojowego więc po założeniu zestawu od S8 pozostaje pełna jego funkcjonalność.
Na przodzie już od pewnego czasu siedzą eSkowe zaciski oraz tarcze 385mm z których jestem zadowolony ale plan obejmuje także tył i na koniec prawdopodobnie przewody w oplocie.
Na tył mam już wszystkie graty (tarcze 335mm, klocki, blachy osłaniające tarcze) ale utknąłem na jarzmach których dostępność jest praktycznie zerowa

Pytałem w wielu hurtowniach, w jednej nawet zamówiłem ale po oczekiwaniu 3 tygodnie okazało się, że jednak, pomimo wcześniejszych zapewnień, nie są dostępne

Szukanie na allegro używanych spełzo do tej pory na niczym - jedni nie mają, inni którzy twierdzą że mają po otrzymaniu mojego szczegółowego zamówienia wycofują się

Może przypadkiem ktoś ma w swoich zasobach magazynowych takowe jarzma... pod tarcze 335x22mm pasują fabryczne od S8 D3 i A8 D3 6.0W12
Producentem jest TRW.
Numery AUDI: 3D0.615.425.D (lewy) i 3D0.615.426.D (prawy)
Numery TRW: BDA695 (lewy) i BDA561 (prawy)
Pisałem też do kolegi SiD ale nie wiem czy będzie coś takiego miał więc piszę też ogólnie... może ktoś inny posiada albo wie kto może mieć... trochę mi się spieszy bo na urlopie klocki mi się skończyły a nie widzę sensu zakładać nowych jeżeli mam je za chwilę wyrzucić