ja przed wczoraj przywiozłem skrzynie S4 2,7 z naprawy a kosztowało mnie to 2200 zł
druga z RS4 dałem do przeglądu całkowitego za 250 zł (niestety rewelacja z niej nie jest ale służyć będzie jeszcze długo)
teraz czas na 3 szt. z mego auta i pewnie z RS4 limo.
A co tej skrzyni konkretnie było? Pytam bo moja uszkodzona z RS-a cały czas leży u Adama, może bym ją odebrał, naprawił i sprzedał, bo widząc natłok prac u niego to nie mam co liczyć na diagnozę w najbliższym czasie
w mojej okazło się iż poza wałkiem głównym mieałem uszkodzone zębatki biegów - mam wymieniony cały środek z innej sprawnej skrzyni.
poprzedni właściciel musiał jezdzic chwilowo bez oleju - taka diagnoza padła.
na gwarancji skrzynia jest oczywiście
ja w sumie dałem ją profilaktycznie bo mi stała w garażu,
jak pracowała u mnie w aucie to 1-2 razy na dziesięć szybkich zmian biegu na 2-kę ten bieg mi ciężko wchodził.
Po za tym na 3-4-5 biegu mi wyła.
2 bieg czasem ciężej wchodzi w RS4 sedanie i w skrzyni RS4 którą mam obecnie u siebie.
wycie to łożysko pewnie, na mojej skrzyni wyjącej zrobiłem 33 tyś i ja zmieniłem na RS4
więc pewnie twoja będzie wyła i wyła i sprzedasz auto z nia.
dopóki biegi wchodzą OK to nic nie rób tylko olej sprawdz.
SID pisze:dopóki biegi wchodzą OK to nic nie rób tylko olej sprawdz.
Biegi wchodzą dobrze, a olej Adam uzupełniał jak zmieniał mi skrzynię więc jakieś +/- 2000 km wstecz... To wycie, a właściwie bardziej gwizd pojawił się niedawno (po założeniu coolera) więc jakieś +/- 500 km wstecz...