Sonda Lambda ABG
Sonda Lambda ABG
Dzis podpiałem kompa i wywaliło mi błędy:
2 Faults Found:
16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
P0134 - 35-10 - - - Intermittent
16538 - Oxygen (Lambda) Sensor B2 S1: No Activity
P0154 - 35-10 - - - Intermittent
Czy w polifcie ECU też bierze sobie dane z sondy co wpływa na moc i prace silnika, tnie moc czy cos w tym rodzaju??
Wymieniac sondy czy wyciąć je programowo u tunera?
2 Faults Found:
16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
Czy w polifcie ECU też bierze sobie dane z sondy co wpływa na moc i prace silnika, tnie moc czy cos w tym rodzaju??
Wymieniac sondy czy wyciąć je programowo u tunera?
taaa... nic nie jest potrzebne ale ma w silniku jakąś określoną funkcje... :)
Błąd oznacza brak aktywnosci sond ... Czy auto ma LPG ?? Program jest ? Katalizatory są ??
Błąd oznacza brak aktywnosci sond ... Czy auto ma LPG ?? Program jest ? Katalizatory są ??
Ostatnio zmieniony 2013-03-20, 22:46 przez ghost, łącznie zmieniany 1 raz.
Rozumię wycinać katalizatory , układ SAI , wyłączyć programowo drugą sonde za katem ale po cholere wyłączać pierwsze sondy ? czujniki EGT tez wywalisz ??buba pisze:no to co. zęby też mają określoną funkcje a się je wyrywa i żyje dalej
jeśli masz AGB to nie masz sond za katalizatorem tylko przed :) Wtedy obowiązywało Euro 2 i normy były mniej rygorystyczne stąd tylko 2 sondy wąskopasmowe. W nowszych autach jak A6 , Allroad 2.7 po 2001 zastosowano sondy szerokopasmowe + sondy za katem monitorujące ich obecność. I to jest niezbyt fajne rozwiązaniearti@R1 pisze:16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
To sa błędy przed katalizatorem lewa i prawa strona? za katalizatorami jak je wycinałem nie widziałem sond...
CZY AUTO MA LPG??!