Hej mam problem z pompa paliwa. Pacjent to gole vr6 turbo kazda wloznona pompa do baku dziala 10 minut nowy czy uzywana znaczenia niema. Trzyma cisnienie 10 minut przy jezdzie zaczyna rzezic i cisnienie spada do 1 bara. Wymienilem juz regulator cis paliwa przewody od pomy do listwy filtr paliwa wszystko nowe. Sprawdzana na czterech pompach na kazdej robi sie tak samo.Zasilanie pompy w prad od 13.5V pelen bak paliwa. Jakies inne pomysly??
Moze "swirl (surge) tank" by pomogl plus dobry, duzy filtr paliwa?
Albo przy pelnym bucie łapie powietrze albo syf.
Jaka pompa i ile barów na regulatorze?
Regulator 4 bary pompy to tak walbro 255l boch 040 i dwie seryjne na kazdej jest to samo. Mowisz ze przy zaciaganiu syfu moze tak byc bo mi juz pomyslow brakuje. Za krazdym razem jest tak samo pompa chodzi ok z 10 minut pozniej zaczyna wyc i gubi cis. Zgasze auto na jakies 10 minut i jest wszystko wporzadku. Auto pochodzi z 10 minut i jest tak samo masakra jakas.
Myslalem, ze moze jeszcze regulator cisnienia ale chyba nie...
Jesli w drugim samochodzie jest tak samo, to bedzie to kwestia złego montazu,
pompie brakuje paliwa moim zdaniem, po zastosowaniu surge tank problem powinien zniknac.
Przewody zasilające nie są za cienkie (spadek napięcia, przy dużym obciążeniu), albo przekaźnik ma już wypalone, zużyte styki i po rozgrzaniu powoli zaczyna rozłączać obwód i to by mi tu pasowało.