Hamulce na przód
Hamulce na przód
Witam planuje wymienić tarcze i klocki z przodu w s4 b5 99 rok. Mam na nie mały budżet, do 1000zł. Jeśli chodzi o tarcze to myślałem o Zimmermann Sport tylko nie wiem jakie do nich klocki. Chodzi mi raczej o zestaw do normalnej jazdy nie jakiś specjalnie wyczynowy. Proszę o pomoc w wyborze tarcz i klocków.
-
gelon
- Tytuł użytkownika: quattro driver:)
Ja właśnie niedawno zarzuciłem taki zestaw:
Zimmermann Sport, klocki PBR ceramic, przewody w oplocie
Zimmermanny jak najbardziej,ale nie rób tego błedu co ja i nie kupuj ceramicznych klocków
Zrobiłem ponad 2 tys już a do ostatnich milimetrów hamowania piszczą tak że boli mnie głowa i mam ciarki na plecach. Szukaj więc jakiś Ferodo albo Pagid. Miałem kiedyś Textary i miło wspominam 
Zimmermanny jak najbardziej,ale nie rób tego błedu co ja i nie kupuj ceramicznych klocków
Ja mam taki zestaw tylko z przodu ATE PD, samochod hamujac wydaje pisk godny lokomotywy :P Widac, taka chyba przypadlosc tych klockow o.Ogelon pisze:Ja właśnie niedawno zarzuciłem taki zestaw:
Zimmermanny jak najbardziej,ale nie rób tego błedu co ja i nie kupuj ceramicznych klockówZrobiłem ponad 2 tys już a do ostatnich milimetrów hamowania piszczą tak że boli mnie głowa i mam ciarki na plecach. Szukaj więc jakiś Ferodo albo Pagid. Miałem kiedyś Textary i miło wspominam
to przecież oczywiste ceramiczne w czasie tarcia pod wpływem temperatury "szklą" i zmniejszają poślizg - w skrócie jak by palcem trzeć po szybie
...w waszych furmankach to bajka ja już słyszałem takie piski w prosiakach z hamulcami ceramicznymi za 20 tysięcy...wtedy to się na prawdę można załamać
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)