Lużne o cenach naszych aut

Moderatorzy: buba, Mod-Team

Awatar użytkownika
patrykbuk

Post autor: patrykbuk »

Fakt..ludzie wybrzydzają na każdym kroku...Jak za dużo nalatane żle, jak za mało żle...Jak malowany to megadzwon, jak nie malowany to pewnie jednostka na wykończeniu itd. Typowe Polusy...szukają wiecznie dziury w całym. Mój cały malowany ale za to przebieg miał niski:lol:
Czyń lub Giń
Awatar użytkownika
covall

Post autor: covall »

Jak auto malowane to nie znaczy, że to tragedia..
najlepiej mieć przy kupnie czujnik lakieru i mierzyć sobie...
przy s4 najważniejsze aby nie było po dzwonie...
Awatar użytkownika
Flyer
Moderator

Post autor: Flyer »

covall pisze:przy s4 najważniejsze aby nie było po dzwonie...
przy kazdym aucie to jest chyba najwazniejsze... 8-)
farmer91

Post autor: farmer91 »

http://otomoto.pl/audi-s4-s4-2-7-bi-tur ... 50498.html

udało mi się w telefonie znaleźć nr tel do faceta który jako pierwszy wystawiał tą S-ke na allegro jak jeszcze stała w Suwałkach i trochę z nim pogadałem. Był ktoś to osobiście oglądać? bo chciałem jechać obejrzeć ale mam prawie 500km w jedną stronę :/ a co do tej na czarnych OZ Superturismo to tez dzwoniłem do pacjenta i mówił to samo co pisaliście wcześniej.
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

farmer91 pisze:http://otomoto.pl/audi-s4-s4-2-7-bi-tur ... 50498.html

udało mi się w telefonie znaleźć nr tel do faceta który jako pierwszy wystawiał tą S-ke na allegro jak jeszcze stała w Suwałkach i trochę z nim pogadałem. Był ktoś to osobiście oglądać? bo chciałem jechać obejrzeć ale mam prawie 500km w jedną stronę :/ a co do tej na czarnych OZ Superturismo to tez dzwoniłem do pacjenta i mówił to samo co pisaliście wcześniej.
Kolego wydaje sie ze lepiej jak bys sie zebral i sam pojechal luknac.Czasem trzeba zaryzykowac.Ja swoja ESE kupilem w ciemno nie widzialem jej dalem siano i znnajomek ja kupil.Nie zaluje ryzyko sie oplacalo.
tabaluszek
Kontakt:

Post autor: tabaluszek »

Awatar użytkownika
covall

farmer91 pisze:http://otomoto.pl/audi-s4-s4-2-7-bi-tur ... 50498.html

W dniu dzisiejszym pojechałem do Kętrzyna aby obejrzeć bezwypadkowy, bardzo zadbany egzemplarz Audi s4 - tak ustaliłem z rozmowy telefonicznej...
-sam nie wiedział czy mówić, że jest handlarzem czy osoba prywatna:)

Wnikliwie przejrzałem auto...
-klapa tylna, błotniki tylne, 4 drzwi i dach lakier oryginalny (sprawdzony czujnikiem średnio 110 mikronów) z niewielkimi oznakami korozji..
-przedni lewy błotnik ori porysowany ale w innym odcieniu na bank zmieniany z innego audi...
-błotnik prawy przedni, maska oraz zderzak przedni nieudolnie pomalowany + szpachla gratiss
-fartuchy błotników przednich wspawane drugie!!!! jeszcze było widać kawałkidrutu do spawania oraz dziury od spawania...
-podłużnice nowe spawy + korozja na nich:)
-lotka tylna na klapie odkleja się
-pas przedni docinany piłką chyba do metalu - lepszy niż nowy:)
-wiatraki.. trochę po przycierane po 2cm ale właściciel mówi, że to nie przeszkadza
-przetwornica xenonu niesprawna
-spryski out
-tarcze i klocki przód i tył do wymiany
-opony w ogłoszeniu napisane nowe - bieżnik nie najgorszy ale nie nowe bo 2009rok

Nie odpuściłem.. oglądam dalej:) sprzedający nadal twierdzi, że to igła..:)

środek..
-skóra pognieciona bardzo.. spryskana cenzura wie czym świecącym, aż spodnie ujebałem..
-przednia poducha kierowcy jest po wystrzale..
-poduszka lewego przedniego słupka po wystrzale, nawet źle została złożona:)
-fis niesprawny
-prawdopodobnie od wybuchu poduszki przedniej kierowcy pęknięta szybka licznika
-podsufitka poprzecierana
-korekta liczniku była obowiązkowa - vag komander pomógł:)

Silnik
-pracuje nie równo na obrotach (faluje)
-na 4,5,6 garze dawki sięgały 25 jednostkom.. nie wiem czemu..
-nie sprawne sądy lambdy

Nadal jestem zainteresowany:)
poprosiłem o możliwość przejażdżki s4 - a on na to, że nie .. więc chce się wycofać .. i dziękuję a on namawia mnie jedziemy:)

on trochę podjechał, czas na zamianę miejsc :)
-delikatne ruszanie na żabkę do przodu i do tyłu:) puuk puuk w zasadzie wydobywał się dźwięk uderzenia młota w dyfer
-czas na małe przyspieszanie - przyśpiesza na raty na 3 razy:) lekko ściąga do lewej
-szum/hałas z dyfra czy też z wału - a on na to to opony:)
-hamowanie, ściąga mocno na lewą stronę

Dojechałem z powrotem..
podsumowałem kłamstwa tego frajera, a on na to nic nie wiedziałem, po za tym takie są realia naszego rynku:)
podziękowałem za możliwość obejrzenia i nara...

Auto nadal stoi na blachach WU ... nie jest przerejestrowane od bardzo długiego czasu:)

W komisie stało również te s4
http://otomoto.pl/audi-s4-sedan-manual- ... 74003.html
100 razy gorszy ulep od tej czarnej

podsumowanie
-kto planuję dzwonić obejrzeć te auta stanowczo odradzam

Awatar użytkownika
buba

Post autor: buba »

czułem że coś będzie nie tak jak zacząłeś mówić o tych purchlach. szkoda że na marne jechałeś :-/
Awatar użytkownika
Papol

Post autor: Papol »

Wlasnie i to jest problem,nie ma sie co dziwic teraz ze dobre stoja za 40 a zrobione ( przerobione , wiecej mocy itp) za 50 tysia,wtedy mozna jechac i byc pewnym swego.Powodzenia w dalszym szukaniu cos sie znajdzie ja tez szukalem dobrego egzemplarza 1rok i sie udalo.
Ostatnio zmieniony 2012-06-04, 23:47 przez Papol, łącznie zmieniany 1 raz.
farmer91

Post autor: farmer91 »

[ Dodano: 2012-06-04, 21:34 ]
no kurde jak dzwoniłem do poprzedniego właściciela to mówił co innego :/ no ale nic, sprawdzone, przynajmniej już nikt nie będzie jechał na darmo oglądać...
Awatar użytkownika
covall

farmer91 pisze:[ Dodano: 2012-06-04, 21:34 ]
no kurde jak dzwoniłem do poprzedniego właściciela to mówił co innego :/ no ale nic, sprawdzone, przynajmniej już nikt nie będzie jechał na darmo oglądać...
fura dramat...
quidy

Post autor: quidy »

A jak ja swoją sprzedawałem za 27 zadbana i to z gazem to pies z kulawą nogą nie dzwonił, a była z wwa to nie, lepiej jechać pół Polski zamiast forum poczytać, teraz płaczcie :)
www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.
aw69

Post autor: aw69 »

pewnie dlatego że z gazem :)
Obrazek
quidy

Post autor: quidy »

No tak bo wyjąć instalację i jeszcze sprzedać ją z zyskiem to ponad siły:) anyway powodzenia
www.zeszwajcarii.pl - sprowadzamy auta ze szwajcarskich ubezpieczalni.
Awatar użytkownika
nosb

Post autor: nosb »

Ludzie chca igiel! NIE MA KUR$A NIE MA!! Kiedy to do was dotrze ? Kazde jedno bedzie mialo jakis defekt ! to sa 13 letnie auta! nawet jak ktos bedzie ciagle dokladal i robil wszystko na biezaco to zawsze sie cos znajdzie!! W takim aucie liczy sie najpierw wdg mnie bezwypadkowsc i prosta buda , potem silnik ( bo jednak jest drogi w naprawach ) a na koncu zawieszenie/hamulce (to i tak kazdy predzej czy pozniej zrobi ) . Nikt wam nie wpi$%^li w auto 10 tys na eksploatacje ( nowy rozrzad, uszczelnienie silnika , tarcze, klocki , wachacze , zbieznosc , plyny,opony wywazanie kol itd itp ) a potem sprzeda po najnizszej z allegro.

Postawcie dom ,uzywajcie go 13lat nawet nie na codzien a weekendowo i zobaczymy czy bedzie jak nowy.

Mozna napisac ze igla , bajera itp... A jak Kamulator napisal szczerze co i jak : ze bezwypadek ( i taki jest ) ze to i to do poprawki no a lakier ma wgniortki , ryski itp ( no to zniszczony bo nie igla a jakby byl po malowaniu = dzwon ) to nikt nie chcial bo byla drozsza niz wiekszosc igiel z allegro ( a miala cena uzasadnienie : fmic , chlodniczka oleju , swiezy silnik w bdb stanie , bogatsze wyposazenie ) tylko jedna osoba ogladala i jakby nie to ze akurat niefartownie pierdykneła egt to by poszla pewnie.

Kupujcie dalej igły i zyjcie w tej swiadomosci ze laleczki bez najmniejszej bolaczki.

Gwarantuje wam ze kazda ma jakies wady mniejsze badz wieksze! Nie zrozumncie mnie zle owszem mozna trafic pewnie tanią i niezłą ale na start bedzie i tak wymagala kilka tysicy do wlozenia ! Problem w tym ze kazdy chce kupic megaokazje zeby sie potem chwalic jaki to dobry interes zrobil.

Do salonów wypi%^lac kupowac nowe pandy itp... Przeciez kasa ta sama.
Obrazek
ODPOWIEDZ