Właśnie też mam z tym problem ,a podobno da się to jakoś podłaczyć żeby ssał z obu łbów. Nie wiem ile w tym prawdy i czy ktoś ma jakiś pomysł czy się da to zrobić??
generalnie do seryjnych aut niema sensu wkładać wskaźników EGT....daje wam słowo że w przypadku ekstremalnych warunków na wydechu, sterownik szybciej zareaguje, niż kierowca zdąży puścić nogę z gazu po usłuszeniu/zobaczeniu "warning" na budziku
aw69 pisze:generalnie do seryjnych aut niema sensu wkładać wskaźników EGT....daje wam słowo że w przypadku ekstremalnych warunków na wydechu, sterownik szybciej zareaguje, niż kierowca zdąży puścić nogę z gazu po usłuszeniu/zobaczeniu "warning" na budziku
ja to rozumiem ze to zbedny koszt ale chyba tu nikt serii albo prawie nikt niema
no nie niby prawda ale jak egt np. niepoda cheka tak jak umnie to wtedy na budziku by bylo widac ze cos nie tak nie wiem pisze jako laik moze zeczywiscie przy takich modach to zbedny wydatek
jak to nie poda checka ? jak sonda jest niesprawna i nie mierzy wartości, to ECU odrazu to widzi...niema czegoś takiego jak piszesz....Chyba że ktoś tak "umiejętnie" zrobił soft beż ścieżki "diagnostyczno/ochronnej".
mowie tylko jak bylo u mnie u mnie elektronika byla uwalona i checka nie bylo wsumie to wyszlo na rolkach ze mocy brak a pozniej na vagu dziwne parametry na sondzie