Ska dotąd nigdy mnie nie zawiodła... ale skoro ją sprzedaje to się zbuntowała :)
Rano nie chciała odpalić jak już odpaliła to po chwili zgasła. Doszedłem do tego, że znaczenie ma trzaskanie drzwiami i maską, a dodatkowo tuż po zgaśnięciu nie można się połączyć z komputerem. Idąc dalej odkopałem komputer i okazało się, że delikatne poruszenie go powoduje zgaśnięcie auta...
I tu pytania:
1) Czy to na bank sterownik? Czy może kabelki(ruszając sterownikiem trudno nie poruszyć wiązki)?
2) Czy sterownik trzeba wymieniać razem ze stacyjką i kluczem? Czy to kwestia elektronika, który będzie to ogarniał? Czy bedzie mial jakis problem ze zgraniem Rogalowego programu na nowy sterownik?
3) Ogólnie poradźcie co i jak :) czy nowy sterownik musi być taki sam czy może być od byle jakiego 2.7 bt?
Oddaj do elektryka, wyglada na jakies kable lub wtyczke watpie zeby wina lezala w srodku sterownika, sterownik ma immo ale byle jakim vagiem je kodujesz do nowego sterownika i nietrzeba zmieniac stacyjki
No dzwonilem do Rogala i mówił ze u mnie wgrywal przez zlacze ale wcześniej u Kosiniaka Rogal lutowal i mówi ze mógł się zrobić zimny lut.
Dziś wszyscy na wakacjach byli wiec w poniedziałek jadę do elektronika i oby to było to.
martin s4 pisze:jak mówisz ze auto zapaliło i powoli gasło to coś z paliwem sprawdzałeś czy pompa idzie sprawdz wtyczkę od pompy co jest w bagażniku
Pisałem ze po chwili zgasł a nie powoli. Gaśnie momentalnie. I ewidentnie jest to komputer wystarczy w niego puknąć palcem i auto gasnie. Także wioze pojutrze kompa do elektrnika.
deSigner pisze:Auta nie chcą odchodzić od swoich właścicieli