Jak się zmienił dźwięk silnika po wydłubaniu pre-cat ?
Gdzie polerowałeś szybę przednią ?
Srebna eSka - S4 b7 4.2 v8 AT
-
Witam,
I tak odrazu z pytaniem ;) - czy da sie sciagnac sama gore kolektora dolotowego na silniku bez wyciagania calego dolotu ?
Mowa tu o silniku BBK w S4 B6
Raz juz to wyciagalem jak robilem uszczelke gornej pokrywy - ale za pierona nie pamietam czy sa tam jakies srubki od dolu ktore lacza dekle (nie otwieralem tego bo nie bylo potrzeby).
Teraz podejrzewam ze klapa mi balaganu narobila wiec pewnie bede musial otworzyc dolot...
I tak odrazu z pytaniem ;) - czy da sie sciagnac sama gore kolektora dolotowego na silniku bez wyciagania calego dolotu ?
Mowa tu o silniku BBK w S4 B6
Raz juz to wyciagalem jak robilem uszczelke gornej pokrywy - ale za pierona nie pamietam czy sa tam jakies srubki od dolu ktore lacza dekle (nie otwieralem tego bo nie bylo potrzeby).
Teraz podejrzewam ze klapa mi balaganu narobila wiec pewnie bede musial otworzyc dolot...
- pawelosinski83
No wlasnie o ta wygode chodzi - pamietam jak wygladalo odsuwanie i potem wsuwanie wtyczek w te mocowania :) - a pozatym uszczelki pod dolotem maja moze z 6 miesiecy - wiec nie specjalnie chcialbym je znowu zamawiac w ASO :)pawelosinski83 pisze:da się, ale wygodniej wyjąć całość raczej i rozebrać "na stole"
Jesli tylko nie ma zadnych srubek od dolu to sobie spokojnie poradze z ta operacja :)
Dzieki za odpowiedz tak wogole :)
-
Dzieki :) - Na szczescie okazalo sie ze klapa jest w calosci - choc carbonowa plytka juz w domu :) Jakby co to bede mial czym naprawiac.... A problemem okazal sie zatkany katalizator
- wywalilem pre i glowne i w koncu auto zaczelo jechac
Mysle coprawda nad jakimis downpipes z katem metalowym - ale albo cena powala albo konstrukcja mi sie nie podoba - najchetniej to chcialbym dobrej jakosci rury z katem metalowym 200 CPSI ale w miejscu glownych katow a nie pre katow... nawet niepotrzebowalbym zeby byly z nierdzewki - ale nie chce rzezby tylko zeby byly to odpowiednio profilowane rury..... Ktos gdzies cos takiego widzial ze ludzkie pieniadze ?

Mysle coprawda nad jakimis downpipes z katem metalowym - ale albo cena powala albo konstrukcja mi sie nie podoba - najchetniej to chcialbym dobrej jakosci rury z katem metalowym 200 CPSI ale w miejscu glownych katow a nie pre katow... nawet niepotrzebowalbym zeby byly z nierdzewki - ale nie chce rzezby tylko zeby byly to odpowiednio profilowane rury..... Ktos gdzies cos takiego widzial ze ludzkie pieniadze ?
Re: Srebna eSka - S4 b7 4.2 v8 AT
Cześć, a robiłeś zmianę softu skrzyni? Szukam szukam i nic konkretnego nie mogę znaleźć.
Artur
Artur