Pompa ciepła i dofinansowanie

Moderatorzy: buba, Mod-Team

clint

Pompa ciepła i dofinansowanie

Post autor: clint »

Dom w trakcie budowy. Chcielibyśmy uzyskać dofinansowanie na pompę ciepła, ewentualnie fotowoltaike. Widzę, że jest program mój prąd 6.0. Czy z niego można coś uzyskać, ktoś z Państwa składał wniosek? Jeśli tak, to jak go złożyć??
Planowane wstawienie pompy dopiero myślę za rok. Czy wobec tego można już coś składać i jakie warunki muszą być spełnione?
sebcio
Kontakt:

Re: Pompa ciepła i dofinansowanie

Post autor: sebcio »

clint pisze: 2024-07-17, 09:29 Dom w trakcie budowy. Chcielibyśmy uzyskać dofinansowanie na pompę ciepła, ewentualnie fotowoltaike. Widzę, że jest program mój prąd 6.0. Czy z niego można coś uzyskać, ktoś z Państwa składał wniosek? Jeśli tak, to jak go złożyć??
Planowane wstawienie pompy dopiero myślę za rok. Czy wobec tego można już coś składać i jakie warunki muszą być spełnione?
Nie wystartował jeszcze ale ogłosili wymagania i nie ma już dotacji na pompę niestety , tylko pc + magazyn, zostaje tylko moje ciepło na pompę jak masz max EP 55.
Od siebie polecam zajrzeć sobie na stronę SaunierDuval:
https://www.saunierduval.pl/dla-uzytkow ... py-ciepla/
Możesz poczytać sobie tutaj o rodzajach urządzeń, jak również o możliwych dofinansowaniach. I tym kto takie dofinansowanie może obecnie uzyskać.
ODPOWIEDZ