[S] Audi S4 B6 BBK 4.2l + LPG manual, uszkodzony silnik

Moderatorzy: buba, Mod-Team

ravm0
Kontakt:

[S] Audi S4 B6 BBK 4.2l + LPG manual, uszkodzony silnik

Post autor: ravm0 »

Witam sprzedam audi S4 B6 BBK + LPG z 2003 roku z uszkodzonym silnikiem. Przebieg auta to 250 tys. km, przebieg silnika to ok 70 tys. km (info poniżej)
Od strony rozrządu słychać dźwięk, jakby łańcuch o coś ocierał - ocieranie, rzegotanie. Nie wiem co jest dokładnie uszkodzone, ale silnik odpala, pracuje równo, nie sypie błędami. Ocieranie/rzegotanie przyspiesza wraz ze wzrostem obrotów.
Biorąc pod uwagę typowe bolączki silnika BBK podejrzewam rozrząd, ale proszę się tym nie sugerować, bo pewności nie mam - najlepiej samemu przyjechać i sprawdzić. Nagrałem i udostępniam filmik jak to brzmi. Najbardziej słychać pod autem.

Od roku noszę się z zamiarem jego sprzedaży, bo bardzo mało już nim jeżdżę. Nie chcę go naprawiać ze względu na to, że i tak za chwile bym go sprzedał. Zadecydowałem o sprzedaży uszkodzonego samochodu.

Silnik był wymieniany przez poprzedniego właściciela w 2017r (przebieg budy 180 tys. km) na silnik z "0" przebiegiem z holenderskiej firmy Van Kronenburg Autosport. Posiadam potwierdzenie zakupu i wymiany silnika w postaci kopii faktur oraz zdjęć z samej wymiany.

Poza silnikiem auto w bardzo dobrej kondycji jak na swoje lata. Zawieszenie i układ hamulcowy sprawne, bez luzów i stukania.

Karoseria bez rdzy. Wg mojej wiedzy auto nie brało udziału w wypadku. Podłużnice, belki itp nie są uszkodzone.
Malowane były tylne nadkola (na jednym było niewielkie wgniecenie, mam zdjęcia sprzed naprawy; drugie malowane w ASO w Szwajcarii) oraz maska.
Delikatnie uszkodzony przedni zderzak, zahaczony o krawężnik podczas parkowania.

Wyposażenie i dodatkowe informacje:
- VIN WAUZZZ8E43A347781
- Silnik BBK
- skrzynia manualna FVD + Quattro
- instalacja gazowa LPG Stag Qmax, reduktor KME Twin, wtryskiwacze Barracuda
- jeżdżony na oleju MOTUL 8100 X-CESS 5W40
- wydech środkowy + końcowy Milltek Cat-back Non-resonated. Posiadam też oryginalny wydech w dobrym stanie - jedynie środkowy tłumik do naprawy
- auto na kołach zimowych: felgi 17" z Audi A8 + zimowe Goodyear UG Perf+ 94V XL 225/45 r17, z 2019 roku z prawie pełnym bieżnikiem, bardzo mało jeżdżone
- świeży akumulator Bosch 95Ah kupiony miesiąc temu
- historia napraw poprzednich właścicieli i moja w postaci kopii faktur + historia serwisu ze Szwajcarskiego ASO.
- przegląd i ubezpieczenie do listopada 2023

Zdjęcia i filmiki pod linkiem
https://drive.google.com/drive/folders ... sp=sharing

Auto do obejrzenia w Czadrowie na Dolnym Śląsku.
Cena wywoławcza 25 tys. zł. Czekam na propozycję. Kontakt 691085247. Poważnie zainteresowanym mogę przesłać dodatkowe informacje mailem.
Za dodatkową opłatą mam jeszcze oryginalne koła letnie AVUS III 18" z nowymi dekielkami OE oraz oponami Goodyear Eagle F1 Asymmetric 5 95Y XL 235/40 r18
Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ