Panowie wczoraj moje 2,7 znów zrobiło mi niespodziewajke .... otóż jade sobie lekko auto pałując... i ładnie doładowanie 1,0 -1,1 dojechałem na miejsce auto ostudziłem zgasiłem po jakis 2 godzinach odpalam jade sobie przyciskam gaz a tam doładowanie MAX 0,3-0,4 bara ... zgasiłem i od razu odpaliłem i jest ok .... ale po chwili znowu kupa ... i teraz podczas jazdy doładowanie raz jest 0,4 i nic chuja więcej a po paru minutach 1,1 bez problemu .....
o co kaman?? bo ja już powoli tracę siły i kupie sobie 1,9 tdi
ja tylko głośno myślę że skoro już by trzeba było wymieniąć to.....
ale nie siedzę Ci w portfelu a sam wiem że to trochę kosztuje - w każdym razie ja mogę gorąco polecić
Ostatnio zmieniony 2011-04-01, 12:42 przez bracus, łącznie zmieniany 1 raz.
sarkazm od hejterstwa dzieli bardzo cienka nić...ale dzieli :)
Dnia wczoraj jechałem sobie wieczorową porą kebsa opier...., wóz dostał muła, a że pod ręką kabelutek i laptop był - wyszło to...
Address 01 -------------------------------------------------------
Controller: 8D0 907 551 D
Component: 2.7l V6/5VT 0002
Coding: 05711
Shop #: WSC 06325
2 Faults Found:
17861 - Exhaust Gas Temp Sensor 1 (G235): Open or Short to Plus
P1453 - 35-00 - -
17865 - Exhaust Gas Temp Sensor 2 (G236): Open or Short to Plus
P1457 - 35-00 - -
Readiness: 0000 0000 ----------------------------------------------
to pierwszy raz jaki mi się zdarzył odkąd mam S4, żeby wyskoczył błąd w ECU.
Nie uśmiecha mi się wywalić 1000+ PLN na nowe sondy, które prawdopodobnie padną zaraz - stąd pytanie: czy da się wyłączyć te sondy w ECU i np. wstawić jakieś aftetrmarketowe EGT w zegarku (z alarmem najlepiej i samemu pilnować EGT) tak, aby komp nie obcinał boostu ?
Czy ktoś ma taki patent ma w wozie?
nie wiem czy tak sie da, ale ktos naprawia te czujniki EGT za 100zl! Gdzies na forum jest o tym temat - chyba kosiniak goscia polecił a ktoś inny wysłał do naprawy i działa - bo problem nie jest w samym czujniku tylko w tej puszece z elektroniką